Social Icons

Pages

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kristus teissä!


”…täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan, sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä, joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo. Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.” (Kol.1).

Kirjoitimme viimeksi sananpalvelijoista, joiden tulisi olla esimerkkejä kristilliselle vaellukselle ja uskolle. Monelle tämä on merkinnyt ja merkitsee käsittämättömässä määrin sitä, että ovat nämä johtajat sitten vielä eläviä tai jo edesmenneitä, lainataan heidän kirjoituksiaan ja puheitaan loputtomasti, usein ilman minkäänlaista omakohtaista vakuuttuneisuutta ja kokemusta. Käsitämmekö ollenkaan, ettei tästä voi olla kysymys hengellisessä elämässä? Mitä sanoo tämänpäiväinen lainauksemme?:

”…kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.”

Miksi Kristusta julistetaan? Tarkemman tutkistelun perusteella voimme todeta, että vaikka paikoitellen meitä kehotetaan seuraamaan niin Paavalia kuin joitakin muitakin, ei kuitenkaan koskaan tarkoiteta heitä henkilöinä, ihmisinä, vaan heissä asuvaa, Elämäksi heissä tullutta Kristusta! Meissä, meidän lihassamme, ei todellakaan asu mitään hyvää ja oikealla tavalla esimerkillistä! Jumalalla ei ole lapsenlapsia, vaan ainoastaan lapsia! Me emme kykene jakamaan toisillemme sen paremmin Kristusta kuin ei aidon kirkkauden toivoakaan, vaan jo pelkkä uskommekin on Jumalan teko!

Kuinka suuri salaisuus kätkeytyykään juuri tässä ajassa, jossa Herran paluuta odotetaan, kertomukseen kymmenestä neitsyestä:

”Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.' Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'” (Matt.25).

Kuinka vakava ja petollinen onkaan ajatus:

”Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat!”

Kuinka monen toivo onkaan, väärien korostusten ja väärien opetusten perusteella, jonkun toisen öljyastian varassa, ilman että juuri kukaan varoittaisi heitä ikuisesti pätevällä totuudella!:

”Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.”

On todellakin asioita, hengellisiä tekijöitä, joiden on oltava meissä, sisäisesti, oleellisena osana meidän olemustamme, juuri nyt! Niiden näkeminen jossakin suuressa sananpalvelijassa ja niihin viittaaminen ei merkitse yhtään mitään oman pelastuksemme kannalta! Mitä luemme päivän tekstissämme?:

”…kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.”

Teissä, meissä, minussa, sinussa! Ei naapurissamme, ei läheisessämme, ei toisen neitsyen öljyastiassa, ei jonkin hengellisen kauppiaan tynnyrissä!

Mitä merkitsee Jumalan Sana ja sen saarnaaminen?

”Kristus teissä, kirkkauden toivo. Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text