Social Icons

Pages

torstai 3. toukokuuta 2018

En mistään maan päällä huoli! 1

”Kuitenkin minä pysyn alati sinun tykönäsi, sinä pidät minua kiinni oikeasta kädestäni. Sinä talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan. Ketä muuta minulla olisi taivaassa! Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli. Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti.” (Ps.73).

Me olemme kansa ja joukko, joka on matkalla, tai on ollut jo pitkähkönkin aikaa. Me puhumme toistuvasti taivaallisista ja iankaikkisista ajoista, koska meissä on itsellemmekin käsittämätön tarve tiedostaa olevamme olemassa, ei vain juuri nyt, vaan tulevaisuudessakin. Me emme pysty edes parhaimmallakaan käsityskyvyllämme kuvittelemaan mitä merkitsee aivan käytännössä olla olematta ollenkaan!

Luettuani Raamattua vuosikymmenien ajan olen vakuuttunut siitä, että me emme todellisuudessa lakkaa olemasta kuolemamme jälkeen, aivan kuten ei mikään tästä maallisesta olotilastammekaan katoa pois. Tästä maailmasta ei katoa mitään, vaan ainoastaan muuttaa muotoaan, olotilaansa. Me itse päätimme jo Adamin kupeissa ollessamme, ettemme halua elää iankaikkisesti tässä kehossamme, vaan johdimme koko tiemme kulkemaan sitä kohti, mistä emme mielellämme haluaisi kuulla edes puhuttavan!:

”…niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi; orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.” (1.Moos.3).

Rakkaudessaan Herramme itse oman kuolemansa kautta, sovituskuolemansa kautta, toi tämän kirouksen alaisen maanpiirin keskelle aivan uudenlaisen tiedon ja Totuuden, joka ei omalla tavallaan tee tyhjäksi jo lausuttuja sanoja, vaan on niihin sisältyvien Herran ajatusten täyttymys:

”Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.” (Kol.2).

Me olimme siis jo kuolleet, vaikka emme sitä tiedostaneetkaan jumalattomassa mielenlaadussamme, vaan pelkäsimme jossakin tulevaisuudessa olevaa kuolemaa tajuamatta sen jo olevan meissä!

”…pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.”

Onko siis osa Kirjoituksia tehty mitättömäksi, pyyhitty pois? Yhä vielä pätevät Herramme omat sanat:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Matt.5).

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.”

Jumalallisessa Suunnitelmassa on siis valinnanvapaudella inhimilliselle mielelle käsittämättömiä vaihtoehtoja, joiden selittäminen inhimillisellä tasolla johtaa juuri väärän vaihtoehdon valitsemiseen. Jos jotakin on pyyhitty pois, ei se merkitse jonkin merkityksen poistamista, vaan selitys ja ratkaisu on yhdessä lauseessa:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.”

Ollaksemme osa tätä täyttymystä, on meidän oltava osa Häntä, joka ristillä huudahti: ”Se on täytetty!” Tämä täyttymys sisältää meidän vapautuksemme kuoleman laista, joka tosin sallii meidän tulla maaksi jälleen, mutta suo meille ylösnousemuksen, koska Hän on ylösnoussut!

”Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli. Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text