Social Icons

Pages

torstai 24. toukokuuta 2018

Ei ihmisiltä saatu! 2

”…että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa, niin minä heti alunpitäenkään en kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä… (Gal.1).

Me olemme perusolemukseltamme lihaa ja verta. Jokaisessa solussamme on ohjelmoituna sen kuolema, esittävät tiedemiehet sitten mitä tahansa tahdossaan voittaa kuolema ja antaa ihmiselle ikuinen elämä! Meidän luonnollisessa olemuksessamme on myöskin ohjelmoituna inhimillinen ajattelu, joka omalla tavallaan on hyvin rajallinen ja maallisiin havaintoihin sidottu. Mitä toteaa veljemme Paavali ehkä useimpien suoranaiseksi mielipahaksi ja erimielisyydeksi?

”Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.” (Room.7).

Paavali oli siis jo aikanaan täysin selvillä siitä, millaisia ohjeita ihmisluonto, liha ja veri, pyrkii jakamaan suurella innolla ja inspiraatiolla, joilla ei kuitenkaan ole minkäänlaista kestävyyttä todellisen hengellisen elämän alueella. Jotta ihminen voisi päästä kosketuksiin hengellisen elämän ja alueen kanssa, on häneen tultava jotakin täysin uutta ja erilaista, sellaista mikä kuuluu tuonpuoleiseen maailmaan ja ajatteluun. Kuinka helposti unohdammekaan kaikessa ”hengellisessäkin ajattelussa” oman maallisuutemme ja maailmallisuutemme, joista emme haluaisi luopua, vaan pyrimme koristelemaan ne oman ymmärryksemme mukaisilla hengellisillä näkemyksillä ja ajatuksilla! Nyt jos koska, on aika käsittää helposti ohittamamme sanankohta kaikessa vakavuudessaan, olemme sitten ehtineet vaelluksessamme minne asti tahansa!:

”Jeesus vastasi: ’Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.’” (Joh.3).

Ei siis riitä vain joidenkin hengellisten totuuksien totena pitäminen ja niillä koristautuminen tämän elämän aikana! Kuinka vakavat tekijät sisältyvätkään ajatukseen ”aika”! Liha ja veri ovat sidotut ja rajatut aikaan, mutta meissä on olemus, joka ei lakkaa olemasta viimeisen sydämenlyönnin jälkeen! Siksi on paikallaan todella vakava varoitus:

Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat.  Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,” (1.Kor.15).

Mitä myöskin luemme?:

”Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli…” (Fil.2).

Mitä merkitsee Jumalan Sana Sinulle, minulle? Ei ihminen elä vain leivästä, vaan hänen sielunsa tarvitsee mahdollisimman tarkan tiedon jokaisesta Jumalan puhumasta sanasta, jotka ovat Hänen ajatuksensa ihmiselle luettavaan ja kuultavaan muotoon julkituotuna! Kuinka surkuteltavaa onkaan inhimillinen ajattelu hengellisistä asioista, kuinka turhaa ja onnetonta, tarkoituksetonta!

Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes.55).

”Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli…”

Mieli, ajatukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text