Social Icons

Pages

perjantai 16. helmikuuta 2018

Pidä lujasti kiinni! 2


”Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä. Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niinkuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne. Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä.” (5.Moos.4)

Voidaksemme riippua kiinni jossakin, on meidän annettava selvittää itsellemme mistä on mahdollista pitää kiinni ja mikä omalta osaltaan kannattaa meitä! Kaikessa mitä meidän Herramme meille esittää on jumalallinen järki ja ymmärrys ja ennen kaikkea toteutettavuus. Kaikki tämä edellyttää meiltä totisinta ja vakavinta mahdollista itsetutkistelua, mielenmuutosta, sillä oma ymmärryksemme ei paljasta meille näkymättömiä, hengellisiä todellisuuksia.

Miten suuri osa ihmisiä toteuttaa omia näkemyksiään ja pyrkii olemaan aito kristitty? Puhumalla ja selittelemällä lukemaansa ja kuulemaansa, mutta tämä ei ole sitä viisautta ja ymmärrystä, mistä lainauksemme meille puhuu! Kaikki Sanassa meille esitetty on tarkoitettu noudatettavaksi ja seurattavaksi, elämäksi muutettavaksi! Siten voimme tietää mitä kohti kuljemme, minne olemme menossa!

Tyhmä puhuu paljon; mutta ihminen ei tiedä, mitä tuleva on. Ja kuka ilmaisee hänelle, mitä hänen jälkeensä tulee? Oma vaivannäkö väsyttää tyhmän, joka ei osaa kaupunkiinkaan kulkea.” (Saar.10).

Me emme selvästikään voi ripustautua omiin pimeän sydämemme näkemyksiin!

”…vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. (Room.1).

Me voimme siis puhua paljonkin ja esittää hengellisiä näkemyksiämme, mutta olla kuitenkin oman ymmärryksemme ja voimamme varassa, eli riipumme omassa itsessämme, kuin nostaen itseämme tukasta!

Voidaksemme todella kiinnittyä Herraan, on meidän annettava Hänen Henkensä johdattaa ja auttaa itseämme.

”…vaan, niinkuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.’ Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan. Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?’ Mutta meillä on Kristuksen mieli.’” (1.Kor.2 ).

Tässä meille todella laajamittainen vastaus siihen, missä ja miten meidän tulee riippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text