Social Icons

Pages

maanantai 19. helmikuuta 2018

Lentoonlähtö on lähellä!



”Sillä Herran kansa on hänen osuutensa, Jaakob on hänen perintöosansa. Erämaasta hän löysi hänet, autiosta, ulvovasta korvesta; hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä. Niinkuin kotka kiihoittaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana, niin hän levitti siipensä, otti hänet ja kantoi häntä sulillansa. Herra yksin johdatti häntä, eikä hänen kanssansa ollut ketään vierasta jumalaa.” (5.Moos.32)

Meidän maassamme on harvinaista nähdä kotka leijailemassa yläilmoissa, mutta lainauksemme Kotkan siipien suhinan kuulen hengessäni aivan selvästi, vaikka Hän muuten onkin niin näkymätön! Itse asiassa tämä siipien humina on jo pitkän aikaa soinut sulosäveliään hengellisissä korvissani merkkinä siitä, etten sittenkään ole ollenkaan niin yksinäinen ja hyljätty kuin miltä usein tuntuu! Aika on todella myöhäinen, se ilmenee kaikesta näkemästämme ja kuulemastamme, kohtaamastamme. Meitä eivät valvo vieraat valtiot eikä edes oman maamme salaiset palvelut vaan meistä ollaan todella kiinnostuneita Korkeudessa! Me emme puhu nyt ilmavaltojen hallitsijasta ja hänen joukoistaan, vaan niitä paljon korkeammasta Korkeuden Voimasta, joka kaikesta sekaannuksesta huolimatta hallitsee kaiken pahuuden yläpuolella!

Meidän on vain oltava todella tarkkoja kaiken sen suhteen, mitä kuulemme ja näemme. Joudumme tässä ajassa kohtaamaan ehkä elämämme suurimmat kiusaukset ja houkutukset muodossa, joka on entistäkin salakavalampi vihollisen voimien opittua lisää oman kokemuksensa ja viisautensa pohjalta. Tai ei oikeastaan lisää, vaan sen joukot ovat lisääntyneet juuri siten kuin mitä meille on opetettu viimeisistä maailmanajoista! Juuri siksi on entistäkin enemmän totta, mitä juuri luimme:

”Niinkuin kotka kiihoittaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana…”

Tiede on saavuttanut jo tietynlaisen äärirajansa, niin kuin on ennustettu jo aivan alkuaikoina:

”Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.” (1.Moos.11).

Nyt ei ole kysymys ihmisen ensimmäisestä yrityksestä, vaan viimeisestä, joka näyttää tarjoavan hänelle kaiken sen, mistä hän on aikaisemmin joutunut luopumaan! Tämä pätee ensisijaisesti kristilliselläkin rintamalla, mikä tekee asiasta todella kuolemanvakavan! Mitä joutui Herramme todistamaan kiusausten erämaassa?:

”Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi hänelle: ’Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua.’” (Matt.4).

Suuri Kotka tietää kaiken tämän toistuvan suojattiensa elämässä, juuri tässä ajassa, jossa tämä vihamielinen tarjous esitetään aivan uudenlaisessa, entistä pettävämmässä valossa. Meille tarjotaan nyt viisautta ja ymmärrystä, jotka haluavat tehdä tyhjäksi koko jumalallisen suunnitelman ja tarkoituksen. Meidän on helppo kieltäytyä mammonasta ja näkyvästä rikkaudesta ja vallasta, mutta kuinka houkuttava onkaan nykyaikainen filosofia, ajattelu, joka sekin on valtaa ja johtaa narsismiin ja egoismiin, jotka Jumalan silmissä ovat vääränlaista vihollisen kumartamista! Riittää kun kumarramme vain vähän!

Siksi kuulemme entistä varottavampana Suuren Kotkan siipien suhinan, joka selvästi kuuluttaa meille:

”Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman!”

Mitä luimme aivan aluksi?:

”Herra yksin johdatti häntä, eikä hänen kanssansa ollut ketään vierasta jumalaa.”

”Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.” (Jes.40).

”Kiitä Herraa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä. Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella, joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan. Herra tekee vanhurskauden ja hankkii oikeuden kaikille sorretuille.” (Ps.103).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text