Social Icons

Pages

torstai 8. helmikuuta 2018

Tottelemattomuuden lapsia? 3



”Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne, joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa...” (Ef.1).

Hämmentävintä kristillisessä maailmassa eivät sittenkään ole mitä erilaisimmat väärät suuntaukset ja ns. harhaopit, jotka selvästi poikkeavat siitä mitä voimme lukea Raamatusta. Kaiken vääristyneen alku oli jo Eedenin Puutarhassa kaikkien aikojen teologian tohtorin astuessa arvon rouva Eevan eteen kaikkine teologisine tietoineen ja näkemyksineen. Rouvaa ei petettäisi nousemalla selvästi hänen Luojaansa ja Jumalaansa vastaan ja väittämällä jotakin täysin Puutarhassa vallitsevaa järjestystä ja olosuhteita vastaan olevaa. Ehei, nyt oli asialla, joskin käärmeen hahmossa, itseään kristikunnan suurimpana auktoriteettina pitävä ”valkeuden palvelija”, ”jumalaksi jumalan paikalle” haluava!

Tarkemmin ajatellen ja kaiken lopputulosta tarkastellen, käärmeen sihisevän äänen takana, vakuuttavan puheen takana, oli jo tämän silmistä välkkyvän toiveikkuuden ja vakuuttavuuden kannustama uskomus oman asiansa tärkeydestä! Meille ei ole kerrottu katsoiko Eeva tätä lähettilästä silmiin, mutta puheen vakuuttavuus oli sulosointuja rouvan korvissa. Näin ei toki olisi tullut olla, mutta Eevahan ei ollut olemukseltaan siinä asemassa, että hälytyskellot olisivat heti soineet!

”…mutta minä en salli, että vaimo opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä, vaan eläköön hän hiljaisuudessa. Sillä Aadam luotiin ensin, sitten Eeva; eikä Aadamia petetty, vaan nainen petettiin ja joutui rikkomukseen.” (1.Tim.2)

Näin on yhä vielä kirjoitettuna Jumalan Sanassa! Eeva sai kuulla jotakin sellaista, mikä sai hänet petettynä viemään oppimaansa eteenpäin läheisimmälle kumppanillensa! Mitä hän oli ”jumalallisena viestinä” vastaanottanut, sitä hän vakuuttuneisuudessa vei nyt eteenpäin ”ilosanomana”, käsittämättä siihen sisältyvää kuolemaa!

Mikä tässä ”ilmestyksessä” ja sanomassa oli niin kätketyn filosofimaista ja eksyttävää, että Adamkin hetken kuluttua uskoi sen ja toimi hyvässä uskossa sen mukaisesti? Antakaamme Jumalan Sanan puhua omalla auktoriteetillaan:

Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?’ Niin vaimo vastasi käärmeelle: ’Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa, mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.`’ Niin käärme sanoi vaimolle: ’Ette suinkaan kuole; vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.’” (1.Moos.3)

Jumalan Sana on kirjoitettu toistamaan itseään ihmiskunnan historian aikana. Mitä tämä tahtoo sanoa meille tässä ajassa, valveutuneiden kristittyjen keskellä? Mihin perustuu osaltaan se, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin? Me olemme varmaankin suurelta osaltaan valmistautuneet kohtaamaan koettelemukset, jotka lähestyvät meitä pienemmällä tai suuremmalla sihinällä: ”Onko Jumala todella sanonut?”

Pimeyden teologian tohtori on hänkin omalta osaltaan oppinut kirkkohistorian aikana uutta, ja varoo lähestymästä kristittyä tällä sanonnalla. Miettikäämme todella elämän ja kuoleman välisenä tekijänä sitä, miten tämä sama asia kaikuu tässä ajassa! Asia itsessään ei ole missään suhteessa muuttunut, koska Jumalan Sana ei voi muuttua!

”Jumala on todellakin sanonut, jopa monessakin kohtaa jotakin, mutta mitä hän sillä todella tarkoittaa???” Ja tässä kohden tämä ”valkeuden enkeli”, korkein teologian oppinut, avaa suunsa vakuuttaaksensa meidät viisaudestaan ja avatakseen meille pääsyn omalle tielleen! Tottelemattomuuden lapsien teologinen maailma ei ole kaukana kenestäkään meistä, ja saamme kuulla monenlaisia ääniä jotka vakuuttavat: ”Rauha, rauha, kaikki hyvin. Jumala on todella sanonut paljonkin! Ei kaikkea Jumalan sanomaa tarvitse ottaa niin vakavasti! Ei ole ollenkaan niin väliä sillä miten elät! Jumala on Rakkauden Jumala, eikä halua pahaa kenellekään!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text