Social Icons

Pages

lauantai 24. helmikuuta 2018

Matkavalmisteluja!


”Uskossa nämä kaikki kuolivat eivätkä luvattua saavuttaneet, vaan kaukaa he olivat sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä. Sillä jotka näin puhuvat, ilmaisevat etsivänsä isänmaata. Ja jos he olisivat tarkoittaneet sitä maata, josta olivat lähteneet, niin olisihan heillä ollut tilaisuus palata takaisin; mutta nyt he pyrkivät parempaan, se on taivaalliseen. Sentähden Jumala ei heitä häpeä, vaan sallii kutsua itseään heidän Jumalaksensa; sillä hän on valmistanut heille kaupungin.” (Hebr.11).

Me olemme puhuneet useampaan kertaan lentämisestä ja ilmaan noususta, mutta olemmeko jo selvillä siitä, kuinka konkreettisesta ja todellisesta asiasta on kysymys? Kaikki on puettu vertauskuvallisuuteen, joka voi avautua vain aidosti hengellismielisille, Pyhän Hengen selvittäessä meille lähtöömme liittyvät asiat mitä yksityiskohtaisimmin! Siitä on vain kalpeaakin kalpeampi esikuva lentoemännän turvallisuustekijöiden esittely ennen kutakin lentoa. Siinäkin on kysymys todella tärkeistä asioista, mutta kuinka moni ottaa tuon esittelyn ja ohjeet todella vakavasti? Sama todellisuus näyttää vallitsevan hengellisenkin elämän alueella! On viimeinen hetki ottaa vakavasti Jumalallinen Lentoonlähdön sanoma ja ohjeistus juuri sellaisena kuin se on meille tarkoitettu, tarkoin noudatettavaksi!

Me emme ole lähdössä sen paremmin linja-auto-, kuin junamatkalle, saati sitten laivamatkalle, mikä mahdollistasi suuren määrän matkatavaraa! Siitä tuo silmiemme eteen selvän esimerkin aikaisempi matkaanlähtökuvauksemme:

”Sillä Herran kansa on hänen osuutensa, Jaakob on hänen perintöosansa. Erämaasta hän löysi hänet, autiosta, ulvovasta korvesta; hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä. Niinkuin kotka kiihoittaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana, niin hän levitti siipensä, otti hänet ja kantoi häntä sulillansa. Herra yksin johdatti häntä, eikä hänen kanssansa ollut ketään vierasta jumalaa.” (5.Moos.32).

Lennonjärjestäjän puolesta tämä lento on mitä tarkimmin valmistettu ennalta mitä tarkimpien varmuustekijöiden huomioimisella ja valmisteluilla, niin ettei tule olemaan mitään vaaraa jonkin yksityiskohdan pettämisestä tai nousukiidon epäonnistumisesta! Lennon järjestäjä, korkein hallintotaso, on selvillä jokaisen matkaan lähtijän persoonallisuudesta, sillä matkalle lähtevät vieraat ja muukalaiset eivät tuossa vaiheessa ole enää halveksittuja ja vähäteltäviä kuin ehkä vain omissa silmissään. Lennolle on lähdössä maasta ainoa todellinen VIP-ryhmä (Very Important Persons)! Mistä tiedämme sen täydellisesti ilman epäilyksen varjoakaan?

”…hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä.”

Kuinka etuoikeutettuja saammekaan olla mekin, jotka etsimme todellista Isänmaatamme ja Uutta Jerusalemia!

”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.” (1.Tess.4).

Kerrankin me selvästikään emme ole keitä tahansa, aivan käytännössä! Mutta käsitämmekö mitä määrää matkavalmisteluja merkitsee meille maahan sellaisella tavalla sidotuille ihmisille Sanan kuvailema lentoonlähtö, ylöstempaaminen? Ehkä selvimmän kuvan siitä antaa jo Vanhan Testamentin kohta:

”…niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan; vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä.” (Jes.55).

Ainoa mahdollinen ylösnostava Voima on Jumalan Sana, Itse Herra Jeesus Kristus, ei vain kirjaimena kädessämme, taskussamme, tai edes päässämme, vaan Elävänä Elämänä koko olemuksessamme! Millainen ylösnostava Voima se onkaan palatessaan Jumalamme luokse, mutta se on imeytettävä meihin jo ennen tätä elämämme merkittävintä lentoa. Siksi tärkein asia elämässämme on nyt matkaan valmistautuminen ja kaiken ylimääräisen painon poistaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text