Social Icons

Pages

tiistai 2. lokakuuta 2018

Emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua! 2


”Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty. Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme, sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi. Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista. Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.” (2.Kor.5).

Olen täysin vakuuttunut siitä, että elämme aivan erikoisella tavalla ajassa, jossa meitä koetellaan ja riisutaan moninaisesti, sen tapahtuessa tavalla, joka ei läheskään aina miellytä lihallista, maallista mieltämme. Tämä maa, maapallo, jossa elämme ja olemme, on valmistelujen ja hengellisen kehityksen paikka kaikille niille, jotka on tarkoitettu elämään ajan rajan tuolla puolen. Jotta siirtymisemme tuonpuoleiseen onnistuisi, on otettava todella vakavasti Hengen puhe, joka on jo kaikunut vuosituhansien ajan, mutta joka eräänä päivänä kaikuu itse kunkin kohdalla viimeistä kertaa!

Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.” (Ilm.3).

Me ajattelemme ja tutkistelemme kaikkea aivan liian inhimillisestä näkökulmasta. Kirjoitimme viimeksi valkoisesta viitasta, jonka jokainen hääjuhliin osallistuja on saava Karitsan häissä. Useammassakin maassa on tapana, että hääjuhlaan osallistujat puetaan talon puolesta, eli kenenkään oma vaatetus ei ole näkyvissä. Meidänkään kohdallamme ei siis tule kysymykseen jonkinlainen oma vaatetus, vaan kaikki oma on riisuttava pois! Jos ei näin olisi, saatettaisiin ainakin maallisella alueella joutua kohtaamaan kaikenlaista epämieluista tuoksua. Kuinka tärkeä onkaan Evankeliumiin sisältyvä sanoma puhdistautumisesta kaikesta maallisesta liasta!

”Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niinkuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme.” (Jes.64).

”…että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten, ja uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen. Pankaa sentähden pois valhe ja puhukaa totta, kukin lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.” (Ef.4).

Jotta todella voisimme olla totuudessa ja puhua vain totta, sisältää meiltä odotettu riisuutuminen erottautumisen kaikesta turmelevasta ja lähimmäistämme vahingoittavasta. Kautta aikojen on mieltäni eniten järkyttänyt kaikenlainen totuuden vastainen opetus ja käytös eri uskonnollisten yhteisöjen piirissä. Kuinka tärkeä ajatus sisältyykään sanoihin:

”…ja uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.”

Monella on sellainen käsitys, että viitta on niin laaja, että sen voi pukea kaiken entisen ja oman puetuksen päälle. Tämä luulo on todella väärä ja vahingollinen, estäen meitä toimimasta oikealla tavalla!

”Pankaa sentähden pois valhe ja puhukaa totta, kukin lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.”

Oma puetuksemme on todella petollinen ja kaikenlaista saastaisuutta ja vääryyttä sisältävä, merkiten alastomuutta Jumalan silmissä. Maallinen valta ja politiikka ovat useimpien mielestä todella petollista ja valheellista, mutta mitä sanoisimme siitä, että uskonnollisissa piireissä ei vain valehdella, vaan eletään suoranaisessa valheellisuuden maailmassa! Kun valhe tarpeeksi leviää ja saastuttaa ilmapiirin, muodostaa se yhteisöllisen valheen!

”Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin. Vaeltakaamme säädyllisesti, niinkuin päivällä…” (Room.13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text