Social Icons

Pages

lauantai 10. marraskuuta 2018

Ylistetyksi minun ruumiissani!


”Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut.
Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.” (1.Kor.6).

Olen ollut usean päivän ajan harvinaisen väsynyt ja uupunut, niin etten ole jaksanut keskittyä kirjoittamaan. Erilaiset hoidot ovat aiheuttaneet ennen kokematonta heikkoutta, niin etten ole kyennyt toimimaan haluamallani tavalla. Mielen on tahtonut vallata masennus ja eräänlainen epätietoisuus, joiden torjumiseksi sain sydämelleni kuunnella vanhoja kokouksiamme, kuten joskus aikaisemminkin. Herra on totisesti ollut kanssamme aivan erityisellä tavalla, enkä ole kuullut yhtään ainoata lausetta tai ajatusta, joka olisi syytä ottaa takaisin ja esittää toisenlaisessa valossa! Siksi on aivan käsittämätöntä kaikki se vastustus, mitä olen saanut kokea. Tai onko se sittenkään käsittämätöntä, jos kerran olemme kertoneet Totuuden ja tuoneet Sanasta esiin Jumalan tahdon!

Kaikki tämä herättää todella ristiriitaisia ajatuksia ajatellen nykyhetkeä ja nykyistä tilannetta, jossa useimmat näyttävät entisestä välittämättä kulkevan omia teitään ja noudattavan omia näkemyksiään ja ajatuksiaan. Totuus ei pala tulessakaan, ja se sitoo meidät kaikkeen kuulemaamme Jumalan Ääneen!

Kaikesta tästä johtuen sydämessäni oleva arkuus kasvaa päivä päivältä käsittäessäni hengellisen vastuuni! Kaiken masentavan ja uuvuttavan taustalla koen kuitenkin sanoin kuvaamatonta iloa ja rauhaa. Voin toistaa jälleen kerran, tässä armon hetkessä, ettei vielä koskaan yli viidenkymmenen vuoden aikana yksi ainoakaan ihminen ole tullut luokseni tai edes kirjoittanut avoin Raamattu edessämme, näyttäen toteen, että olisin sanonut tai kirjoittanut jotakin Raamatun vastaista. Kuitenkin aivan uupumukseen ja turhautumiseen asti olen saanut vastaanottaa ihmisen mielipiteisiin perustuvia kannanottoja toisten kertomina tai kirjemuodossa! En kykene muistamaan yhtään ainoata henkilöä, joka olisi avoimesti asettunut eteeni ajatuksinensa, vaan kaikki on huudeltu ikään kuin nurkan takaa.

Juuri äsken kuuntelemassani saarnassani vuodelta 1977 puhuin kaikesta siitä, mitä Jumala odottaa meidän tekevän ruumiissamme. Sielumme ja henkemme ovat sisimmässämme, ruumiissamme – miten oikein olemme johtuneet ajattelemaan niiden olevan niin ensisijaisia, että on samantekevää mitä ruumiimme, kehomme tekee? Jo yksinomaan sanamme ovat sanoja vasta niiden tullessa huuliltamme! Missä painopiste todella on, miettikäämme sitä, huomioiden seuraavatkin sanankohdat!

”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

”Sillä minä tiedän, että tämä on päättyvä minulle pelastukseksi teidän rukoustenne kautta ja Jeesuksen Kristuksen Hengen avulla, minun hartaan odotukseni ja toivoni mukaan, etten ole missään häpeään joutuva, vaan että Kristus nytkin, niinkuin aina, on tuleva ylistetyksi minun ruumiissani kaikella rohkeudella, joko elämän tai kuoleman kautta.” (Fil.1).

”Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta; sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä. Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö. Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi. Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa. Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on…” (2.Kor.5).

Suo anteeksi, etten niin usein jaksa kirjoittaa. Oletko jo lukenut kaikki yli tuhatviisisataa tekstiäni? Itselleni on aivan käsittämätöntä se lukuvierailumäärä, joka on kertynyt näiden vuosien aikana. Mieti aivan tosissasi, kenelle voisit meilata blogiosoitteemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text