Social Icons

Pages

torstai 11. lokakuuta 2018

Kuoleman Voittaja!

Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat. Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.” (1.Kor.15).

Ei ole kovinkaan kauan siitä, kun jossakin dokumentissa tiedemies riemullisena todisti tutkimuslaitoksensa. geenikokeiden perusteella, jossakin vaiheessa julistavan kuoleman voitetuksi. Tämä on ollut lukemattomien ihmisten toive ja sitä ovat tavoitelleet kaikenlaisten uskomusten perusteella monet kuuluisat hallitsijat jo muinaisina aikoina. Kuinka innokkaasti onkaan etsitty ns. Graalin maljaa ikuisen elämän antajana! Kaikki normaalin ajattelun säilyttäneet tiedemiehet kuitenkin pysyvät dokumentin näkemyksessä, joka osoittaa kuoleman olevan ohjelmoituna jokaiseen soluumme! Siitä johtuen solumme uudistuvat koko elämämme ajan heti syntymästämme lähtien siihen hetkeen asti, jolloin säädetty hetkemme koittaa ja solut lakkaavat toimimasta, tullen kehoomme kätkettyjen organismien syömäksi. Mätäneminen alkaa kolmen vuorokauden aikana.

”Niin Jeesus joutui taas liikutuksen valtaan ja meni haudalle; ja se oli luola, ja sen suulla oli kivi. Jeesus sanoi: ’Ottakaa kivi pois.’ Martta, kuolleen sisar, sanoi hänelle: ’Herra, hän haisee jo, sillä hän on ollut haudassa neljättä päivää.’” (Joh.11).

Herramme joutui aikanaan liikutuksen valtaan Lasaruksen tilan johdosta, ikuisuuden aaltojen lainehtiessa tuossa hetkessä, kaiuttaen meillekin, Hänen omillensa, lohdutuksen ja toivon sanomaa. Kuinka lähellä toisiaan ovatkaan aika ja ikuisuus, ja kuitenkin niin kaukana toisistaan! Aika aikaansaa pitkästymistä ja erottaa niin ihmisiä kuin asioitakin toisistaan, mutta Kuoleman Voittaja pysyy samana eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Millainen lohtu, millainen varmuus todellisuuden keskellä! Maallinen olemuksemme ohjelmoituine kuolemineen ei olekaan lopullinen totuus Herran Jeesuksen Kristuksen käskysanojen kaikuessa kohdallamme:

”Ottakaa kivi pois.”

Saman voisivat sanoa ja sanovatkin lukemattomat tiedemiehet ja tavalliset kansalaisetkin, mutta tuloksetta, kuoleman valtaamien solujen mädäntyessä ja haistessa kuvottavalta. On olemassa vain Yksi, Joka tuntee olemuksemme ja rakenteemme, koska on meidän alullepanijamme, Luojamme. Kuolema on meille vain portti uuteen ulottuvuuteen, uuteen maailmaan. Tämä maailma jää taaksemme kipujen ja tuskienkin taipaleena, mutta katseemme on koko ajan luotuna uskomme Alkajaan ja täyttäjään!

”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” (Joh.16).

Kuinka totta tämä kaikki onkaan elämässämme, kun vain pidämme kiinni meille annetusta toivosta! Edellisessä lauseessa Herramme toteaa jotakin lohdullista: ”…te jätätte minut yksin; en minä kuitenkaan yksin ole, sillä Isä on minun kanssani.”

Me voimme murheellisella tavalla kokea tulleemme kaikkien läheistenkin ihmisten yksin jättämäksi, mutta Herramme lunastustyön johdosta on totta:

”Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan.” (Joh.14).

Missä sitten olemmekin, mitä tahansa meille tapahtuukin, tämä takaa aikanaan Herran Äänen kuulumisen: ”Tule ulos!”

En voi mitään sille, että aina lukiessani Lasaruksen haudasta nousemisesta mieleeni nousee ajatus Herramme suuruutta ajatellen: ”Jos Herra ei olisi maininnut häntä nimeltä, olisivat kaikki uskovaiset nousseet ylös!”

”Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat.”

Kuinka mahdoton ajatus meille, jotka jätämme jokaisen solumme Herramme käsiin uskoen todeksi:

”Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text