Social Icons

Pages

tiistai 23. lokakuuta 2018

Ikuisesti Sama! 4

”Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: ’En minä sinua hylkää enkä sinua jätä’; niin että me turvallisin mielin sanomme: ’Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?’ Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa. Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.” (Hebr.13).

Kun Sana sanoo: ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan…”, niin ei se ole ristiriidassa muiden Kirjoitusten kanssa. On olemassa asioita, jotka voidaan heittää unohduksen syvyyksiin, koska Hän, Herramme, joka on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti, kantoi kaiken syyllisyytemme ja pahat tekomme ristinpuulle. Mutta edellisessä kirjoituksessamme oli kaksi kohtaa, jotka kehottavat muistamaan jotakin opettavaisessa mielessä!

”Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa…”

Eli siis meidän tulee muistaa mitä meille opetettiin vuosikymmenisessä koulussamme luokissa ja olosuhteissa, jotka usein eivät lainkaan miellyttäneet meitä. Kaikki kunnia Jumalalle, Joka on antanut Henkensä opettajaksemme ja koko koulutuksen ylimmäksi Valvojaksi! Mutta samassa koulussa on ollut lukematon joukko Tien matkaajia, joita meidän myös tulee muistella nimenomaan koulutuksen perusteella, joka on sama ja muuttumaton kautta aikojen!

”Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa.”

Niin ikävää ja suorastaan traagista kuin se onkin, ei ole kovinkaan suuri joukko niitä, joita voisimme muistella puhtaan ja aidon Sanan julistajina ja todellisen Päämäärän saavuttaneina. Onko heidän uskonsa ollut se, mistä sanankohtamme puhuvat?:

”Rakkaani! Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu. Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä…” (Juud.1).

Me emme siis käytännössä seuraa ketään ihmistä, jos vain luemme Sanaa oikealla tavalla, vaan heidän esimerkkiään, uskoansa, joka ei siis ole inhimillistä filosofiaa, vaan aivan yksinkertaisesti sanottuna Herra Jeesus Kristus samana eilen ja tänään ja iankaikkisesti, inhimillisessä olennossa asuvana!

En voi mitään sille, että en nuku öitäni niin levollisesti ja yhtäjaksoisesti kuin tulisi, koska eri sairauksieni hoitojen sivuvaikutukset aikaansaavat sen. Mieleeni on palautunut ja palautuu yön hetkinä suuri määrä menneisyyden tapahtumia, jotka perustuvat asioihin, joita Veri ei ole koskaan päässyt peittämään anteeksiantamattomuuden johdosta. Jo varhain aamulla mielessäni alkoi toistua:

”…ja anna meille meidän syntimme anteeksi, sillä mekin annamme anteeksi jokaiselle velallisellemme; äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta.” (Luuk.11).

Hän, joka tämän sanoi, on juuri nytkin aivan Sama ja Sana kuin mitä Hän on aina ollut. Olisiko jokaisen yksittäisen ihmisen kohdalla syytä ainakin kurkistaa menneisyyteen jotta voisimme ymmärtää miksi niin paljo paha kohtaa meitä ja saa kirjoittajan aina vain ihmettelemään sitä, miksi hän hengellisen elämän alueella on niin todella harvoin todistanut ihmisten keskeistä anteeksipyytämistä ja ennen kaikkea anteeksiantamista?

Oikeastaan vasta nyt vanhuuden ensimmäisillä portailla, kirjoittaja aivan tahtomattaan alitajuntansa esiin kantamien muistojen johdosta, alkaa käsittää kuinka käsittämättömän suuressa määrin hän on ollut aivan kirjaimellinen syntipukki, jonka selkänahkaan on istutettu koko tuntemansa piirin virheet, epäonnistumiset ja rikkomukset, ja sitten ajettu kovalla huudolla erämaahan! Ei kai kaikkea ole tarkoitettu Jumalan Maailmassa aivan tällaiseksi?

Tulen toimeen näiden asioiden kanssa, Jumalan armosta, mutta kirjoitan tämän ehkä jotakin vastaavaa kokenutta varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text