Social Icons

Pages

torstai 4. lokakuuta 2018

Keskiyö on lähellä!


 ”Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin. Vaeltakaamme säädyllisesti, niinkuin päivällä…” (Room.13).

Veljemme Paavali oli selvästikin profeetta, vaikka sitä ei useimmiten tule ajatelleeksi. Olemme ehkä aivan liiaksikin tottuneet ajattelemaan häntä vain apostolina, jota ei niinkään tarvitse arvostaa ylitse muiden maallisten julistajien ja kirjoittajien. Hän ei kirjoittanut mitään oman ymmärryksensä mukaan, oman tahtonsa mukaan, vaan Pyhä Henki valtasi hänet aina vain uudelleen, käyttäen häntä välikappaleena jumalallisen tahdon julkituomiseksi! Miten itse kukin tahtoo nähdä hänet, ratkaisee kyseisen ihmisen kohtalon ja tulevaisuuden. Ei ole ollenkaan kysymys meidän laatimastamme arvoasteikosta eri julistajien suhteen, vaan itse kunkin olemuksessa vaikuttaneesta Pyhän Hengen työstä, joka meidän on hyväksyttävä sellaisena kuin Hän on hyväksi nähnyt.

Ajoittain kuulemme viestejä, joiden mukaan ihmiset harmittelevat sitä kuinka paljon painoa pannaan Paavalin toiminnalle ja kuinka paljon luetaan ”hänen kirjoittamiaan” tekstejä. Paljon suurempi arvo on kuulemma Itse Herran Jeesuksen Kristuksen omilla sanoilla, jotka joissakin raamatunkäännöksissä on painettu punaisella. Eivätkö Pyhän Hengen Paavalin olemuksessa ja hänen kauttansa julistamat ja julkituomat Jumalan ajatukset ja sanat ole aivan yhtä merkityksellisiä ja ”punaisia”?

”Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.” (Gal.1).

Otsikkotekstimme on Paavali kirjoittanut muistiin lähes kaksituhatta vuotta sitten, pätevänä juuri silloin ja vielä nytkin meidän ajassamme! Kuinka meidän tulisikaan paljon laajemmin Sanaa lukiessamme ajatella Sen profeetallisuutta, sillä on olemassa vain yksi Jumalan Sana koko ihmiskunnan historiaa varten! Siksi voidaan tänä päivänä todeta Sanan täyttyvän Sen julistaessa:

”Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä.”

Mitä ihminen kaikesta tästä ajattelee?:

”…että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet. Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: ’Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta.’ Sillä tietensä he eivät ole tietävinään…” (2.Piet.3).

Onko meillä vaikeuksia pitää Paavalia profeettana, jonka teksteihin pätee yhdenkin sanan lisääminen ja pois ottaminen?

”…että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet.”

Keitä ovat ja missä ovat pilkkaajat ja epäilyksen henkeä levittävät tahot ja persoonat? Ns. maailman ihmisten keskuudessako?

”Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta.’ Sillä tietensä he eivät ole tietävinään…”

Lainauksemme paljastaa selvästi kysymyksen olevan ihmisistä, joilla on tietoa hengellisistä asioista, mutta jotka eivät ole alistuneet Pyhän Hengen valaisulle. On siis olemassa tietoa, joka on enemmänkin tietämättömyyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text