Social Icons

Pages

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Miksi te etsitte Elävää kuolleitten joukosta? 3


”Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys! Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.” (Matt.6).

Aikanaan opettajia kutsuttiin ”kansankynttilöiksi” heidän jakamansa tiedon johdosta. Jos he pitäytyivät opetussuunnitelmaan ja toimivat selvästi lasten parhaaksi, voitiin heitä todellakin omalla tavallaan pitää valon jakajina. Mutta miten on jumalallisen opetussuunnitelman suhteen etenkin tässä ajassa? Eilinen lainauksemme Herramme omasta puheesta hämmästyttää itse kirjoittajaakin, koska siihen sisältyvät ajatukset avautuivat hänelle vasta eilen aamulla!

Koko maailma on täynnä kaikenlaista valoa ja kaikenlaisia ”kynttilöitä”, joita ei suinkaan ole asetettu vakan tai sängyn alle! Miksi ihmeessä niin suurta määrää tästä valaisusta on alettu pitää hengellisenä valona? Olemme jo aikanaan useaan kertaan vieneet ajatuksemme kirppuun, joka aikansa lepää Raamatun nahkaisella kannella ja sitten pomppaa siitä milloin mihinkin. Onko se uskovainen, kristillinen kirppu tämän johdosta? Onko kaikki kristillistä ja hengellistä vain sen perusteella, että jokin uusi ajatusmaailma tai näkemys saa alkuvaikutuksensa hätäisestä, jonkin sanankohdan inhimillisestä tulkinnasta?

”Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä…” (Matt.15).

Ei ole kaikessa selvästikään kysymys ihmisen järjestä ja viisaudesta, kyvystä selittää hengellisiä asioita oman ymmärryksensä mukaisesti, vaan sydämestä, ihmisen syvimmästä olemuksesta, joka on kokenut aidon kosketuksen jumalallisen maailman kanssa!

”…anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään…” (Ef.1).

Jos jumalallinen maailma ei ole saanut oikeuksia sisäiseen olemukseemme, valaistakseen sen omalla Valkeudellaan, saatamme levittää ”kansankynttilän” tavoin kaikenlaista mahdollista ”valoa”, joka ei kuitenkaan ole aitoa hengellistä valoa, vaan jopa selvääkin selvempää pimeyttä! Näin ei ehkä ole inhimillisen ja kirkollisen mielen mukaisesti, mutta kuinka eläviksi ovatkaan nyt parin päivän aikana tulleet Herramme omat sanat:

”Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys! Ei kukaan voi palvella kahta herraa…”

Ei siis olekaan kysymys mistään pienistä hengellisistä erimielisyyksistä, vaan Jumalan palvelemisesta, joka ei läheskään aina kohdistu Elävään Jumalaan, vaan:

”Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.”

Olemme todellakin kuolemanvakavalla alueella, jos Jumalan Henki ei ole voinut valaista omalla Valkeudellaan sydämemme silmiä! Kaikki väärä on niin lähellä oikeaa, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin! (Matt.24:24). Mitä on siis se ”valo”, joka ei olekaan valoa, vaan pimeyttä?

”Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.” (2.Kor.11).

Ei siis ole ollenkaan kysymys vain jonkinlaisen valon levittämisestä uskonnollisen innoituksen johdosta, vaan sisäisen ihmisen aidosta rakkaudesta Herraa ja Hänen Sanaansa kohtaan, koska Hän on Sana!

”Sen minä siis sanon ja varoitan Herrassa: älkää enää vaeltako, niinkuin pakanat vaeltavat mielensä turhuudessa, nuo, jotka, pimentyneinä ymmärrykseltään ja vieraantuneina Jumalan elämästä heissä olevan tietämättömyyden tähden ja sydämensä paatumuksen tähden…” (Ef.4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text