Social Icons

Pages

torstai 7. huhtikuuta 2016

Rohkeuden aika!



Tämä on kahdeksassadas teksti blogissani! Juokaamme siis kahvit sen kunniaksi!

”Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.” (Hebr.10).

Jos mitä, niin uskallusta me tarvitsemme juuri tässä ajassa! Mitä uskallus sitten oikein on?

”Rakkaani, jos sydämemme ei syytä meitä, niin meillä on uskallus Jumalaan, ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.” (1.Joh.3).

Uskallus on siis selvästi asia, joka on riippuvainen suhteestamme Jumalaan ja Hänen Sanaansa. Jos me emme luota Jumalan olemassaoloonkaan, on mahdotonta omata uskallusta sellaiseen asiaan, johon emme edes usko! Mistä tällainen ajatus tuli mieleeni? Eihän se pidä lainkaan paikkaansa, kun ajattelemme tämän ajan kristillisyyttä, joka ei todellisuudessa usko Elävään Jumalaan, saati sitten Hänen Sanaansa! Julistusta ei oikeastaan koskaan ole ollut niin paljon kuin tässä ajassa, ja ihmiset ovat panneet luottamuksensa hengellisyyteen, jolla ei itse asiassa ole mitään tekemistä Raamatun kanssa! Kuinka suuri onkaan siis tuollainen uskallus, jolla ei ole mitään todellista pohjaa! Luotetaan siihen, mitä itse halutaan ja mielletään! Uskalluksella eletään päivästä toiseen, oman mielen luodessa fantasiakuvia ja kokiessa hengellisiä tunteita, joita pidetään ”Jumalan vastauksina”.

Ei siis riitä pelkkä Jumalan Sanan lukeminen, vaan todellinen uskallus perustuu Sen pitämiseen ja elämässä toteuttamiseen. Yhä vielä kaikuu aikakausien kysymys:

”Niin Filippus juoksi luo ja kuuli hänen lukevan profeetta Esaiasta ja sanoi: ’Ymmärrätkö myös, mitä luet?’ Niin hän sanoi: ’Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?’ Ja hän pyysi Filippusta nousemaan ja istumaan viereensä.” (Apt.8).

Kuinka tarpeellista onkaan meidänkin kohdallamme, että Pyhä Henki saa meidät kohtaamaan oikeanlaisen uskalluksen omaavia ihmisiä, jotka voivat tätä uskallusta jakaa eteenpäin! Voi meitä, jos vain masennamme ja saatamme ihmiset epäilemään Jumalan Tietä! Mieleen tulee pakostakin myllynkivi ja meren syvyydet!

Palakoon tulisina kirjaimina nämä sanat mielemme seinällä:

Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti!” (Hebr.13:8).


”’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’ Ja hän puhui heille vertauksen: ’Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä’.” (Luuk.21).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text