Social Icons

Pages

torstai 7. tammikuuta 2016

Hyvät teot näkyviin!




”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt.5).

Nyt on useampi päivä mennyt ilman että olisin kirjoittanut uusia tekstejä. Sen sijaan olen päivisin tuntikausia kuunnellut ja lukenut ranskankielistä Raamattua, jonka löysin netistä ”Bible.is” - sivustolta. Samalta sivustolta löytyy valtava määrä erikielisiä Raamattuja, joita varten on saatavissa älypuhelinsovellus, niin että voi kuunnella ja samalla ruudulla siirtää tekstiä puheen mukaisesti. Ranskankielinen käännös ”2000 Parole de vie (Canadian) Version Drama” on ehkä aika liberaali tulkinta, mutta se on aivan erilaista ranskaa kuin entinen 1910 vuodelta oleva Louis Segond käännös. Kielen opiskelun kannalta uusi versio on aivan oivallinen ja samalla oppii Jumalan Sanaakin, aivan eri sanoilla julkituotuna.

Kuten jokainen on huomannut, käytän yksinomaan vanhaa suomennosta, koska pidän sitä huomattavasti luotettavampana kuin uutta käännöstä. Meidän ei kuitenkaan tulisi liiaksi moittia uutta käännöstä, koska helposti luomme etsiville ihmisille kuvan, että Raamattu on epäluotettava. Totuus joka tapauksessa on, ettei Raamattua voida kääntää jollekin toiselle kielelle sanasta sanaan, koska esim. suomenkieli kuuluu aivan eri kieliryhmään. Tärkeintä on ajatus, Jumalan ajatus!

”Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.”

Olemme uskovaisina toteuttaneet oikeaoppisuuttamme ja raamatullisuuttamme sellaisella tavalla, että ihmisten on ollut todella vaikea nähdä toimintaamme valona ja jonakin esimerkillisenä. Jumalaan asti kohoava ylistys on jäänyt aivan liian vähäiseksi!

Haluaisin kirjoittaa vain hyvistä asioista, jotka tuottavat pelkkää mielihyvää jokaiselle. Vääryydet on kuitenkin Sanan mukaisesti tuotava esiin, mutta niillä ei ole syytä alkaa hekumoimaan ja korvaamaan sitä hyvää, mitä meidän ennen muuta tulisi toteuttaa ja tuoda esiin!

Miksi näyttääkin olevan niin, että tietomme kaikesta pahasta on paljon suurempi kuin tietomme siitä hyvästä, jonka tulisi tulla julki olemuksestamme ja koko elämästämme? ”Poista paha keskuudestasi” on selvästikin yksi alue elämäämme uskovaisina ja seurakuntana, mutta missä on kaikki se hyvä, yltäkylläinen ja mieluinen elämä, jonka on tarkoitus ensisijaisesti kummuta kauttamme?

”’Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään’.” (Joh.4).

Jos kauttamme virtaa valtava uutismäärä kaikesta maailmassa tapahtuvasta pahasta ja väärästä, ei se houkuta kaipaavia ja hädässä olevia ihmisiä läheisyyteemme! Ihmisten on tarkoitus nähdä kaikki hyvät tekomme ja mahdollisuus erilaiseen elämään kuin mitä ympärillä vallitsee.

Niin tietokonetta kuin älypuhelintakin varten on netissä melkoinen määrä Raamattu-ohjelmia, joiden avulla voi etsiä tietoa ja tiettyjä aiheita. Uskovaisella on todellinen haaste tutustua siihen elämään, jota häneltä odotetaan. Suosittelen jokaiselle tietokoneen omistajalle maksullista Mikro-Rabbi- ohjelmaa, jota itse olen käyttänyt todella pitkän aikaa.

”Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy. Sentähden, kun meillä vielä aikaa on, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille. Katsokaa, kuinka suurilla kirjaimilla minä omakätisesti teille kirjoitan!” (Gal.6).

Vastaavia tekstejä löytyy vaikka kuinka paljon, kuten varmastikin tiedät!


      ”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.”
(Matt.5).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text