Social Icons

Pages

torstai 21. tammikuuta 2016

…ellette usko Minua siksi joka Minä olen…


"’Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta. Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne.’ Niin he sanoivat hänelle: ’Kuka sinä olet?’ Jeesus sanoi heille: ’Juuri se, mitä minä puhunkin teille’...” (Joh.8).

Heräsin tänä aamuna juuri sopivasti kuunnellakseni aamuhartauden. Se herätti minussa todella ristiriitaisia tuntemuksia. Mielessäni alkoivat heti toistua Herramme sanat:

”…sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne.”

Suuri kysymys yhä vielä tänä päivänä näyttää olevan: ”Kuka Sinä olet?” Tai: ”Kuka Hän on?” Aamuhartauden pitäjä, pappi, etsi kanssamme vastausta tähän kysymykseen mitä erilaisimmin viittauksin, jotka vaihtelivat edesmenneistä huipputähdistä avaruuteen. Mistä siis todellisuudessa löydämme vastauksen elämämme tärkeimpään kysymykseen? Me olemme selvästikin alhaalta, katsellen usein ylös, mutta vastausta ei anna ensimmäinen avaruusmatkailija sen paremmin kuin edesmenneet rokkitähdet tietynlaisine viittauksineen!

”…sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne.”

Tämä Herramme esittämä ajatus on ehkä ja varmastikin tärkein ja ratkaisevin tekijä hengellisen elämämme suhteen tässä ajassa, hyvin myöhäisessä hetkessä ihmiskunnan historiassa! Hän tuli Ylhäältä, mutta ei meidän näkemystemme ja uskomustemme mukaisesti! Meidän maailmamme on aivan eri maailma kuin Herramme maailma. Me emme voi tulkita elämämme tärkeimpiä asioita tämän maailman näkemysten mukaan, koska emme edes tiedä mikä on ylöspäin ja mikä alaspäin. Me olemme luoneet omat mielikuvamme oman, inhimillisen viisautemme mukaan siinä määrin, että jotkut uskovat Herran Hengen lepäävän pohjoisen maan, eli Pohjanmaan yllä!

Niin on Jumala tätä maailmaa, meitä rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa kuolemaan meidän puolestamme, meidän kätemme kautta!

”Älkää nurisko keskenänne. Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni. Ei niin, että kukaan olisi Isää nähnyt; ainoastaan hän, joka on Jumalasta, on nähnyt Isän.” (Joh.6).

”Älkää nurisko keskenänne.”

Kuinka monet aamuhartaudet ja ”hengelliset” ajatukset ja näkemykset ovatkaan nurinaa, joka etsii oman viisautensa pohjalta erityistä sijaa hengellisyyden nimissä vallitsevan maailman keskellä! Vaikeasti esitetty ajatus, mutta miten sen muuten voisi sanoa!

Herramme on Tie, Totuus ja Elämä, mutta Häntä ei voi määritellä avaruuden ja linnunratojen välityksellä, vaikka kaikki onkin luotu Häneen ja Hänen kauttansa! Ei kukaan voi tulla Hänen tykönsä muuta kuin ennalta valmistettua suunnitelmaa noudattaen. Isä vetää meitä pelastuksensa puoleen, jonka löydämme ilmoitettuna vain Hänen Sanassaan! Elämän Sanassa!

Lukekaamme siis Raamattua enemmän kuin koskaan aikaisemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text