Social Icons

Pages

perjantai 12. helmikuuta 2016

Me tiedämme, kuka Sinä olet!


”Niin he sanoivat hänelle: ’Kuka sinä olet?’ Jeesus sanoi heille: ’Juuri se, mitä minä puhunkin teille’.” (Joh.8).

Ihminen on astunut tielle, jolla hän kokee olevan tarpeen luoda oma mielikuvansa kaikesta kohtaamastansa, etenkin hengellisestä. Me olemme jokainen yksilöitä ja siten meidän on tehtävä omat ratkaisumme ja valittava tiemme – siihen meillä on ajan alusta asti annettu oikeus ja vapaus. Jumalamme ei itse asiassa pakota meitä mihinkään, vaan Hän on antanut meille vapauden valita hyvän ja pahan välillä. Me emme oikeastaan ollenkaan ole pohjaan asti käsittäneet sitä elintilaa, johon meidät on asetettu. Oikeastaan on olemassa vain hyvää ja pahaa, joidenka kummankin kirjo koostuu hyvin laajoista asteikoista, mutta todellisuudessa ne eivät missään vaiheessa mene päällekkäin.

      ”Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.” (Matt.7).

Ei siis ole olemassa hyviä pahoja puita kuin ei myöskään pahoja hyviä puita! Juuri siksi Herramme todistus itsestään on niin merkittävä.

”Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.” (1.Joh.1).

Meidän Herramme on juuri Se ja Mitä Hän meille tahtoo kertoa mitä erilaisimmin esikuvin. Hän on kutsunut meitä yhteyteensä juuri siten kuin on Itse tarkoittanut ja julkituonut. Me olemme jokainen erilaisia ja meillä on yksilölliset suhteet Häneen, mutta on vain Yksi Tie, yksi pohjimmainen tapa löytää Hänet juuri sieltä, missä Hän todellisuudessa on! Meidän monien teidemme on jossakin vaiheessa johdettava askeleemme Tälle Yhdelle Tielle, jolla vaelletaan valkeudessa ja mikä yhdistää meidät toinen toiseemme.

”Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä? Eihän, veljeni, viikunapuu voi tuottaa öljymarjoja eikä viinipuu viikunoita? Eikä myöskään suolainen lähde voi antaa makeata vettä. Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne? Tuokoon hän näkyviin tekonsa hyvällä vaelluksellaan viisauden sävyisyydessä.” (Jaak,3).

Jos koska, niin juuri nyt tarvitaan viisautta ja ymmärtäväisyyttä keskuudessamme, jotta todella näkisimme ja osoittaisimme kaikille lähimmäisillemmekin meidän Herramme todellisen olemuksen. Pelastus ja autuus eivät ole meidän kuvitelmissamme siitä, kuka ja mitä Hän on, vaan palakoot sydämiemme lihatauluihin nämä ikiaikaiset Sanat:

”Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta. Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne. (Joh.8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text