Social Icons

Pages

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Minkä Jumala on valmistanut! 2


”…vaan, niinkuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.’ Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.” (1.Kor.2).

Meillä on tehtävä tässä ajassa ja tässä olotilassamme, eikä se ole lainkaan merkityksetön! Me olemme Kristuksen ”sijaisia”, joka ikinen todellinen jumalanlapsi!

”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” (2.Kor.5).

Mikä on tarkoitettu näkymään kaikille, mikä taas on tarkoitettu pysymään visusti salassa? Olemme juuri lukeneet meistä, itse kustakin yksilönä:

”Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on?”

Kuinka tämä sopii yhteen Kristuksen puolesta lähettiläänä olemisen kanssa? Asia on niin selvä kuin vain olla voi, kunhan vain käsitämme asian kokonaisuuden ja jumalallisen järjestyksen! Yksi lempilainauksistamme on ollut:

”Kaiken tämän minä tulin näkemään, kun käänsin sydämeni tarkkaamaan kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu aikana, jolloin ihminen vallitsee toista ihmistä hänen onnettomuudekseen.” (Saar.8).

Kuinka onkaan voitu tuoda kristityn ihmisen koko kärsimystaakka julki yhdellä vanhan liiton lauseella! Ihmisellä omassa tilassaan on loputon tarve puuttua toisen ihmisen elämään, kourimalla ”hengellisellä kädellä” hänen sisintä olemustaan! Mikä sattuisi sen enempää kuin sisimpään tunkeutuva, likainen käsi, joka haluaa tietää sinusta kaiken ja kourii sen tähden salaisuuksia löytääkseen salaisimpia alueitasi! En ikinä unohda kuinka eräs ”kristitty” aikanaan ilmaisi syvimmäksi toivomuksekseen saada tietää ihmisten syvimmät salaisuudet! Kuinka pelottava toivomus, ennen kaikkea kristillisen historian valossa! Siksi juuri tässä ajassa emme voi kyllin korostaa jo lukemaamme:

”Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on?”

Tämän on Jumalamme säätänyt meitä itsemme uhan alaisiksi tuntevia arkoja jumalanlapsia varten! Tämän on Jumala tehnyt, vastakohdaksi sille, mitä ihminen niin tahtoisi tehdä! Jotta todella voimme olla Kristuksen itsensä laatimia kirjeitä ja Hänen edustajiansa tässä viimeisessä ajassa, emme voi edes kuvitella olevamme kaikenkarvaisten kourien kaiveltavissa! Me olemme lähteen sijaintipaikkoja, joiden sisimpään ei kenelläkään ole asiaa, koska olemuksemme sisältää Elävän Veden Lähteen, joka ei ole mikään muu kuin Herramme Jeesus Kristus! Siksi on tarpeen säilyttää salaperäisyys, jota yksin vain Herra hallitsee!

”Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” (Snl.4).

Koko jumalallinen salaisuus perustuu mitä salaisimpaan henkilökohtaisuuteen, yksilöllisyyteen, sen todistaa seuraava lainauksemme, joka ei tarvitse mitään selitystä!

     ”…jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan, sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä, joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi,

kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.

Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.” (Kol.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text