Social Icons

Pages

torstai 25. huhtikuuta 2019

Ei Hän ole täällä! 3


”Niin miehet sanoivat heille: ’Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa…’” (Luuk.24).

Mitä luimme viime kerralla?:

”Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: ’Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?’ se on: tuomaan Kristusta alas, tahi: ’Kuka astuu alas syvyyteen?’ se on: nostamaan Kristusta kuolleista. Mutta mitä se sanoo? ’Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi’; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.” (Room.10)

Tällä sanankohdalla on paljon suurempi merkitys kuin mitä moni tulee ajatelleeksi! Itse asiassa useimpien ajatuksissa on tätä lukiessaan arvostettu, mutta myöskin arvosteltu jumalanmies Paavali. Kunpa todella voisimme saada kokea todeksi sen, että veljemme omassa vajavaisuudessaan ei itse puhunut ja kirjoittanut mitään siitä, mikä on tallennettu Jumalan Sanaan! Me olemme siis näitä tekstejä lukiessamme tekemisissä itse Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa, joka tahtoo tehdä tahtonsa ja ajatuksensa tiettäviksi meille vajavaisille maan matkaajille, ”madoille”! Se on mahdollista ja toteutettavissa ainoastaan sen kautta, mitä veljemme myöskin on tallentanut jumalallisena Totuutena:

”…anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme - sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa. Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle, joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää.” (Ef.1).

”Ei Hän ole täällä!” Kuinka ylipäätään joku voisi edellisen tekstin lukemisen jälkeen yrittää sitoa ja sulkea meidän Herramme ja Hänen vaikutuksensa johonkin erityiseen inhimillisesti määriteltyyn paikkaan tai järjestöön? No niin, kysyä voimme tätä hämmästellen, mutta todellisuus puhuu aivan omaa kieltään jo muinaisista ajoista lähtien! Mieleeni tulee todella voimallisena yksityiskohta Herramme elämästä tämän maan päällä, joka julkituo kaiken takana olevan ajatusmaailman ja sen ilmentymät.

”He sanoivat hänelle: ’Minkä tunnusteon sinä sitten teet, että me näkisimme sen ja uskoisimme sinua? Minkä teon sinä teet? Meidän isämme söivät mannaa erämaassa, niinkuin kirjoitettu on: 'Hän antoi leipää taivaasta heille syötäväksi.' Niin Jeesus sanoi heille: ’Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei Mooses antanut teille sitä leipää taivaasta, vaan minun Isäni antaa teille taivaasta totisen leivän. Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän.’” (Joh.6).

Millainen ilmestys tämä sanankohta onkaan jo vuosikausia ollut kirjoittajalle kaiken ihmiskorostuksen keskellä! Uskovaisen elämä ei totisestikaan perustu jonkin menneisyydessä todeksi tulleen varaan, vain sen totena pitämiseen, vaan kulloisenkin hetken hengellisen Todellisuuden elävänä kokemiseen, elävänä osana sen kanssa olemiseen!

Herramme maanpäällisen ajan uskonnollinen maailma eli selvästikin menneisyydessä, ollen vieras kaiken puhumansa todellisuudelle! He rakensivat koko uskonnollisuutensa Mooseksen ja hänen tekemistensä varaan, samaistuen väärällä tavalla häneen ja hänen aikaansa, vaikka Uusi Aika ilmoitti tulonsa heidän keskellään! Sama omalla tavallaan toistuu moninaisesti meidän keskellämme, meidän ajassamme! Siksi on todella tarpeen kuulla jumalallinen Totuus:

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei Mooses antanut teille sitä leipää taivaasta, vaan minun Isäni antaa teille taivaasta totisen leivän. Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän.’ Niin he sanoivat hänelle: ’Herra, anna meille aina sitä leipää.’ Jeesus sanoi heille:

Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.’”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text