Social Icons

Pages

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Ei Hän ole täällä!


”Mutta viikon ensimmäisenä päivänä ani varhain he tulivat haudalle, tuoden mukanaan valmistamansa hyvänhajuiset yrtit. Ja he havaitsivat kiven vieritetyksi pois haudalta. Niin he menivät sisään, mutta eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Ja kun he olivat tästä ymmällä, niin katso, kaksi miestä seisoi heidän edessään säteilevissä vaatteissa. Ja he peljästyivät ja kumartuivat kasvoillensa maahan. Niin miehet sanoivat heille: ’Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa…’” (Luuk.24).

Tiedotusvälineet kertovat meille jokavuotiseen tapaan pääsiäisen juhlinnasta, erikoisesti Pyhällä Maalla. Pyhiinvaeltajat etsiytyvät paikoille, joista Raamattu meille kertoo ja pyrkivät samaistumaan Herramme kärsimystien kanssa mitä erilaisimmin tavoin. Kaukoidässä jopa mennään niin pitkälle, että jotkin ihmiset antavat ristiinnaulita itsensä! Mutta miten on selitettävissä kaikki tämä samaistuminen vain murto-osaan Herramme elämää? Mikä oli ensimmäisten Herramme haudalla vierailevien kuulema Sanoma?:

Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa…”

Me emme varmastikaan ole olleet Galileassa Hänen eläessään, mutta me olemme lähes koko elämämme ajan olleet mitä erilaisimmissa tilanteissa sanankuulossa, joten saman viestin pohjalla kaikuu erityinen hämmästys meidänkin kohdallamme. Meitä ei totisesti ole ohjeistettu menemään haudalle, koska Hän ei ole siellä! Tässä kohden olemme tekemisissä todella syvällisen Totuuden ja vastakkainasettelun kanssa!

Juhlimastamme tapauksesta on jo kulunut lähes kaksituhatta vuotta, mutta olemmeko oppineet läksymme, jos juhlimme tapahtunutta hengellistä tosiasiaa vain kolme kertaa vuodessa, jouluna, pääsiäisenä ja helluntaina? Hän ei totisesti ole enää haudassaan, ei seimessään, eikä edes Jerusalemissa, minne tuhannet vuodesta toiseen rientävät ”kohtaamaan” Hänet! Mitä Hän kaiken muun ohella sanoi aikanaan?

Jos meidän tarkoituksemme ei ole etsiä Häntä mitä erilaisimmista maallisista paikoista, niin mistä sitten? Halleluja, mitä vastaa meille Jumalan Sana ja millaisia tienviittoja se meille tarjoaa?

”Ja hänet nähdessään hänen vanhempansa hämmästyivät, ja hänen äitinsä sanoi hänelle: ’Poikani, miksi meille näin teit? Katso, sinun isäsi ja minä olemme huolestuneina etsineet sinua.’ Niin hän sanoi heille: ’Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää niissä oleman, mitkä minun Isäni ovat?’ Mutta he eivät ymmärtäneet sitä sanaa, jonka hän heille puhui.” (Luuk.2).

”Mutta Jeesus sanoi: ’Minä olen vielä vähän aikaa teidän kanssanne, ja sitten minä menen pois hänen tykönsä, joka on minut lähettänyt. Silloin te etsitte minua, mutta ette löydä; ja missä minä olen, sinne te ette voi tulla.’ Niin juutalaiset sanoivat keskenään: ’Minne tämä aikoo mennä, koska emme voi löytää häntä?’” (Joh.7).

Ei ole mikään ihme, että Herramme puhuu tällaisella tavalla ihmisille, joiden mielenkiinto on maallisissa tapahtumissa ja maallisissa asioissa! Mihin perustuu kaiken salaisuus ja Herramme kiitos siitä, että Isä on salannut kaiken tämän viisailta ja ymmärtäväisiltä, ilmoittaen sen lapsenmielisille? Tässäkin kohden pätee ikuinen Totuus:

”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä.’ Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Tulee aika, jolloin te halajaisitte nähdä edes yhtä Ihmisen Pojan päivää, mutta ette saa nähdä.” (Luuk.17).

Jumalan Valtakunta, Herra Jeesus Kristus, Jumala paljastettuna, on siis piilossa Hänen omissaan! Selvittäkäämme siis itsellemme mitä me etsimme ja mistä!

”Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.” (Jes.55).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text