Social Icons

Pages

keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Sydämen lihatauluihin! 3

”Sillä ilmeistä on, että te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin. Tämmöinen luottamus meillä on Kristuksen kautta Jumalaan; ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta, joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.” (2.Kor.3).

Millainen luottamus ihmisellä alkaakaan olla itseensä ja kaikkiin kykyihinsä! Olemme jo usein todenneet ihmisen saavuttaneen aivan käsittämättömiä asioita Baabelin tornin ja kaupungin hengessä.

”Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.” (1.Moos 11).

Tiede yhdistää erilaiset tutkijapiirit tänään ”yhdeksi kansaksi” ja asettaa heidän suihinsa saman mielen ja samat päämäärät. Heidän sydäntensä tauluille on kirjoitettuna sama teksti kuin ”ensimmäisen yrityksen” hetkellä: ”Tehkäämme itsellemme nimi, koska nyt ihmiselle ei mikään ole mahdotonta.” Taustalla on voima, joka tahtoo nostaa ihmisen kyvyt sellaiselle tasolle, missä hän tavoittelee ”taivaita” ja uskoo vähitellen olevansa Jumalan vertainen. Mikä saa meidät ajattelemaan tällaisia?

Jos olisimme muutama vuosikymmen sitten puhuneet 3D-tulostamisesta, olisi meille naurettu. Että muka voidaan tulostaa jopa aseita ja melkein mitä vain! Tämä kaikki alkaa olla menneen talven lumia, sillä aamulla uutisten yhteydessä kerrottiin siitä, kuinka jo tulostetaan ihmiskudosta! Tavoitteena on tulevaisuudessa valmistaa ihmisen kehonosia tulostimella! Olemme todella tulleet aikaan, jossa ihmiselle ei mikään näytä mahdottomalta! Mihin tämä kaikki on johtanut ja johtaa entistä suuremmalla voimalla? Ei aivan suorastaan näkyvään jumalakielteisyyteen, vaan ihmisen mahdollisuuksien korostamiseen, mikä sekin palvelee vääryyden maailmaa. Mitä tämän kaiken tulisi sanoa meille, jotka uskovaisina on katsottu etuoikeutetuiksi elämään tässä viimeisen ”Baabelin tornin” rakentamisen ajassa?

”Tämmöinen luottamus meillä on Kristuksen kautta Jumalaan; ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta, joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.”

Vaikka meillä on näin selvä tieto meiltä odotettavasta asenteesta, voi avoimet silmät ja korvat omaava Herran oma nähdä lukemattomia ”hengellisiä” ihmisiä kiipeilemässä Baabelin tornin rakennustelineillä ”hengelliset haalarit” päällä ja jonkinlainen työkalu kädessään! Tämä meidän tulee nähdä varoittavana esimerkkinä, jotta näkisimme oman tehtävämme aivan toisenlaisissa olosuhteissa ja piireissä! Oikeastaan mikään siitä, mitä näemme tässä torninrakentamisessa, ei palvele alkuperäistä Jumalan tarkoitusta, koska kaikki perustuu ihmisen viisauteen ja suorastaan vääristyneeseen käsitykseen omista kyvyistään. Miksi näin? Onko todella viisautta ja järjellisyyttä kaikki ihmisen korostama tieto ja taito, filosofia, jos ja kun hän on Jumalan luoma, ja kaikki hänen käytössään oleva on myöskin Jumalan luomaa?

Tiede itsessään ei ole mitään moitittavaa, mutta nykyisessä muodossaan se saa yhä useamman ihmisen vieraantumaan Jumalasta ja uskomaan jopa omaan luomiskykyynsä, täysin vastoin sitä, mikä tulee olla aidon uskovaisen asenne!

”Tämmöinen luottamus meillä on Kristuksen kautta Jumalaan; ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta…”

Kuinka meitä tulisikaan kauhistuttaa ajatuskin Baabelin haalareista ja aliurakoinnista tuolla rakennustyömaalla! Me emme voi palvella kahta herraa, koska kaikki salainenkin toimintamme paljastuu jossakin vaiheessa, sillä Taivaallinen Valvontatoimisto on selvillä jokaisesta henkäyksestämmekin! Mistä siis kaikki epäröimisemme ja epävarmuutemme ajassa, jossa tarvitsemme ennennäkemättömän määrän rohkeutta ja uskallusta?

”Siitä me tiedämme, että olemme totuudesta, ja me saatamme hänen edessään rauhoittaa sydämemme sillä, että jos sydämemme syyttää meitä, niin Jumala on suurempi kuin meidän sydämemme ja tietää kaikki. Rakkaani, jos sydämemme ei syytä meitä, niin meillä on uskallus Jumalaan, ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.” (1.Joh.3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text