Social Icons

Pages

tiistai 27. marraskuuta 2018

Kaikesta sydämestä ja sielusta! 2


”Silloin he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa. Ja minä annan heille yhden sydämen ja yhden tien, niin että he pelkäävät minua kaiken elinaikansa, ja niin heidän käy hyvin ja heidän lastensa heidän jälkeensä. Ja minä teen heidän kanssansa iankaikkisen liiton, niin etten käänny heistä pois, vaan teen heille hyvää; ja minä annan pelkoni heidän sydämiinsä, niin etteivät he minusta luovu. Ja minä iloitsen heistä,
siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani.
Sillä näin sanoo Herra: Niinkuin minä olen tuottanut tälle kansalle kaiken tämän suuren onnettomuuden, niin minä myös tuotan heille kaiken sen hyvän, minkä minä heille lupaan.” (Jes.32).

Kuinka onkaan meiltä jäänyt huomaamatta Herramme ja Jumalamme olennaisin piirre! Hän on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti, eli Hän aina ja jatkuvasti toimii ilmaisemansa periaatteen mukaisesti! Hän on itse perustanut kaiken hengellisen toiminnan ja oman toimintansa otsikon alle:

”…siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani.”

Meidän Herramme on hyvä Jumala, jonka ajatukset ja toiminta ovat niin kaukana kuin taivas on maasta kaikesta siitä, mitä ihminen on ja tekee! Hän on luonut ihmisen ja tietää mitä ihmisessä on, ja tietää siten kuinka ehdotonta ja välttämätöntä on Hänen mielenlaatunsa imeyttäminen luomaansa, itsessään langenneeseen ja syntiseen olentoon! Hän on Hyvä Jumala, joka armonaikana tahtoo vain hyvää omillensa ja todellisuudessa kaikille ihmisille. Niin, on enemmän kuin osaamme ajatellakaan, kysymys Jumalamme Armosta ja Rakkaudesta, joita ei ihmisen tule laajentaa oman käsityskykynsä mukaisesti ohitse kaiken takana olevan jumalallisen säädöksen ja seuraamuksen. Jos ihminen ei tahdo asettua Armon tarjoamaan tilaan kaikesta sielustansa, mielestänsä, voimastansa ja sydämestänsä, eli koko olemuksestansa, sulkee hän itse itsensä jumalallisen elämän ulkopuolelle! Kunpa todella käsittäisimme, ettei Jumalamme odota meiltä enempää kuin mikä on mahdollista, koska Hän omine piirteinensä haluaa tehdä kaiken mahdolliseksi tulemalla Itse asumaan meihin, juuri sellaisena kuin Hän on!

”Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni. En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.” (Gal.2).

Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi, että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra.” (1.Kor.1).

”Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.” (2.Kor.5).

Kuinka suuri ilmestys sisältyykään lainaamiimme sanankohtiin! Herramme ei todellisuudessa vaadi meiltä mahdottomia, vaan ainoastaan sitä, mitä Hänen meihin asettamansa Henki tekee samassa Hengessä kuin mitä näemme Hänen maanpäällisen vaelluksensa aikana!

”Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette.’” (Joh.5).

”…siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani.”

Olkoon meillä sama mieli, joka oli Herralla Jeesuksella Kristuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text