Social Icons

Pages

lauantai 24. marraskuuta 2018

Kaikesta sydämestä ja sielusta!

”Silloin he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa. Ja minä annan heille yhden sydämen ja yhden tien, niin että he pelkäävät minua kaiken elinaikansa, ja niin heidän käy hyvin ja heidän lastensa heidän jälkeensä. Ja minä teen heidän kanssansa iankaikkisen liiton, niin etten käänny heistä pois, vaan teen heille hyvää; ja minä annan pelkoni heidän sydämiinsä, niin etteivät he minusta luovu. Ja minä iloitsen heistä,
siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani.
Sillä näin sanoo Herra: Niinkuin minä olen tuottanut tälle kansalle kaiken tämän suuren onnettomuuden, niin minä myös tuotan heille kaiken sen hyvän, minkä minä heille lupaan.” (Jes.32).

Kuinka väärä kuva maailmalla onkaan meidän Herrastamme ja Jumalastamme! Kuka ja mikä tähän käsitykseen on syyllinen, on tiedossa jo Eedenin puutarhasta lähtien! Ihminen on omien käsitystensä ja ajatustensa vanki siinä määrin, että hän yhä vielä siirtää kaiken vastuun käärmeelle ja sen sihiseville sanoille. Totuus Jumalan todellisesta olemuksesta on niin käänteentekevä ja ainutlaatuinen, että se saa niin ihmisen kuin pimeyden voimatkin vapisemaan ja pelkäämään! Kaikki totuuden vastainen on selvääkin selvempää itsepetosta ja väärän tiedon valtaan antautumista. Kuinka helppoa ja äärettömän petollista onkaan turvautua hengelliseen ulkokuoreen ja näennäiseen jumalisuuteen!

”…hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta. Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja…” (2.Tim.3).

Miten sopivat yhteen hekuma ja mieltymys kaikenlaiseen pahaan jumalisuuden kanssa? Miten yleensä ottaen tällainen asenne ja ajattelu voivat sellaisessa määrin eksyttää koko ihmiskunnan pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta? Miksi sellaisessa määrin katselemme vain ulkonaisia ja ”hengellisellä meikillä” koristeltuja ”kristillisiä” piirteitä? Uskonnollisella mielellä ja olemuksella on aivan käsittämätön voima siinä määrin, että sanotaan:

”Ja jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tai: 'Katso, tuolla', niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut. Mutta olkaa te varuillanne. Minä olen edeltä sanonut teille kaikki.” (Mark.13).

Kuinka pettävä voikaan ”hengellinen” ulkokuori olla! Kaikki tapahtuu hengellisyyden nimissä, voimallisessa voitelussa pienellä kirjoitetun kristuksen nimissä! Kaiken tällaisen hengellisyyden takana on yhä vielä sama voimavaikutus:

”Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani. Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.” (Joh.8).

Mikä kaikesta tekee niin eksyttävän? Emme ikinä saa unohtaa ensimmäisiä käärmeen Sanan selityksiä Eevalle, samoin kuin hänen saapumistansa erämaassa Herramme luokse Sanan lainaukset mielessään ja huulillaan! Tästä ymmärrämme Ilmestyskirjan varoituksen yhdenkin sanan lisäämisestä ja poisottamisesta!

Kysymys on siis sisäisestä asenteesta ja todellisesta hengellisestä olemuksesta kaiken ulkonaisen rinnalla! Siksi palakoon tulisina kirjaimina koko loppuelämämme ajan Herramme sanat sisimmässämme!:

”…vaan teen heille hyvää; ja minä annan pelkoni heidän sydämiinsä, niin etteivät he minusta luovu. Ja minä iloitsen heistä,
siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani.
Sillä näin sanoo Herra: Niinkuin minä olen tuottanut tälle kansalle kaiken tämän suuren onnettomuuden, niin minä myös tuotan heille kaiken sen hyvän, minkä minä heille lupaan.”

Mihin maahan Herra meidät istuttaa kaikesta sydämestänsä ja kaikesta sielustansa? Sanansa siunattuun maaperään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text