Social Icons

Pages

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Toivon varmuus loppuun asti!


”Sillä Jumala ei ole väärämielinen, niin että hän unhottaisi teidän työnne ja rakkautenne, jota olette osoittaneet hänen nimeänsä kohtaan, kun olette palvelleet pyhiä ja vielä palvelette. Mutta me halajamme sitä, että kukin teistä osoittaa samaa intoa, säilyttääkseen toivon varmuuden loppuun asti, ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on.” (Hebr.6).

Olemme kirjoittaneet seurakunnallisuudesta, joka uskoo jo saavuttaneensa jotakin aivan erinomaista, julistaen olevansa rikas ja täydellinen niin hengellisessä kuin maallisessakin omistuksessa. On kuitenkin Eräs, Joka näkee kaiken ja sanoo:

Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot… (Ilm.3).

Mitä merkitystä on meidän sanomisillamme ja julistuksillamme, jos ne eivät perustu ennen maailman perustamista laaditulle jumalalliselle suunnitelmalle? Kuinka merkittävät tulisivatkaan meille olla Kaikkivaltiaan sanat:

”Minä tiedän sinun tekosi!”

Kuinka tärkeätä tässä viimeisessä ajassa onkaan myös meidän tietää niin omamme ja seurakuntamme tila ja tilanne!

Seuratessamme kaikkea kristillisen nimen alla kulkevaa kehitystä, tulee väistämättömästi mieleen ajatus, että niin ryhmien kuin yksittäisten uskovaistenkin todistuksen perusteella olisi kysymys jostakin näytösluonteisesta esityksestä ja suorituksesta, joskus menneisyydessä! Hyvässä muistissamme ovat Herramme omat, jo usein lainatut sanat:

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'” (Matt.7).

Jo pelkästään tämän sanankohdan perusteella voimme tehdä todella vakavan ja ratkaisevan päätelmän siitä, miten on Jumalan Valtakunnan suhteen. Kysymys ei ollenkaan ole siitä mitä on ollut menneisyydessä, merkille panemissamme ja ansioiksi katsomissamme tapahtumissa! ”Me olimme sitä ja sitä, meidän kauttamme tapahtui sitä ja sitä!” Ei, ei ja ei! Vastaus kaikkeen on tämänpäiväisessä otsikkotekstissämme!

”Mutta me halajamme sitä, että kukin teistä osoittaa samaa intoa, säilyttääkseen toivon varmuuden loppuun asti, ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on.”

Jumalamme ei ole väärämielinen ja sanoo muistavansa kaiken työmme ja rakkautemme, jota olemme osoittaneet Hänen Nimeänsä kohtaan!

Lyhyesti sanottuna on siis kysymys ensisijaisesti siitä, mitä me olemme ja mitä meissä on pysyvästi, loppuun asti, ei jonakin näytösesityksenä joskus menneisyydessä!

”…niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli…(Fil.2).

Kuinka kaukana tästä onkaan mieli, joka jopa Herralle Itsellensä luettelee mielestään merkittäviä tekemisiään ja hengellisiä suorituksiaan!

”Niin myös te, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: 'Me olemme ansiottomia palvelijoita; olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.'” (Luuk.17).

Jumalan armosta näin olkoon meidän kohdallamme loppuun asti! Ei alkua eikä välitilannetta, vaan loppu kruunataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text