Social Icons

Pages

maanantai 14. tammikuuta 2019

Poistakaa kompastuskivet! 3

”Hän sanoo: Tehkää, tehkää tie, tasoittakaa tie, poistakaa kompastuskivet minun kansani tieltä. Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.” (Jes.57).

Aamulla ennen vuoteesta nousemistani mielessäni alkoivat toistua sanat:

”…valheella murehduttaneet vanhurskaan sydämen…”

”…ja te tulette tietämään, että minä olen Herra. Koska olette valheella murehduttaneet vanhurskaan sydämen, vaikka minä en tahtonut häntä murehduttaa, ja olette vahvistaneet jumalattoman käsiä, ettei hän kääntyisi pahalta tieltänsä ja saisi elää, sentähden ette enää saa petosnäkyjä nähdä ettekä ennustella ennustelujanne, vaan minä pelastan kansani teidän käsistänne; ja te tulette tietämään, että minä olen Herra.” (Hes.13).

Olisi varmaankin hyvä että luet koko luvun Raamatustasi. Aiheenamme ovat näissä tutkisteluissa kompastuskivet, joita tiellämme kohtaamme sellaisen valikoiman, että emme voi niihin mennä laajemmin. Tarkoituksemme ei toki ole murehduttaa, vaan pitää totuutta esillä!

Tiedämme selvääkin selvemmin mistä ja kenestä kaikki, todella kaikki valhe ja valheellisuus on peräisin.

”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.” (Joh.8).

Olemme siis koko ajan tekemisissä veljien syyttäjän kanssa!

”Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos.” (Ilm.12).

Mihin nämä niin mieltä ja sydäntä murehduttavat syytökset perustuvat?

”Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole.”

Miksi niin suuri määrä murhetta ja ahdistusta? Olemme selvästikin tekemisissä sukulaisuussuhteiden kanssa, jotka aikaansaavat jatkuvan skisman Eedenin Paratiisista asti!

”Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden. Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko? Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta.” (Joh.8).

Mikä on meidän suhteemme näihin Herramme sanoihin?

”Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.” (Joh.17).

Tämä lainauksemme tuo esiin suurimman kompastuskiven, jonka vihamieliset voimat ovat tuoneet ja asettaneet hengelliselle tiellemme! Sana, joka on suussamme ja sydämessämme perustuu sukulaisuussuhteeseemme Herramme kanssa, mutta vihamiehemme haluaa peittää sen totaaliseen valheellisuuteen! Mitä tämä valheellisuus on tarkoitettu aikaansaamaan? Vihollisuuden ja anteeksiantamattomuuden, joiden johdosta ei pääse toteutumaan:

”…että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.”

Onko siis ihme, että maailmalle uskominen on niin vaikeaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text