Social Icons

Pages

maanantai 28. tammikuuta 2019

Päivä vain!


”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa.” (Matt.6).

Millainen elämänohje asetetaankaan tässä eteemme! Mikään inhimillisen mielen luoma ohjeistus ei yllä lähellekään sitä kaikkea, mitä lainauksemme tahtoo meille sanoa ja antaa! Kuinka voikaan olla mahdollista, että niin pintapuolisesti suhtaudumme näihin sanoihin, unohtaen kuka ne on lausunut ja mikä niiden pohjimmainen tarkoitus on. Kaiken takana on Rakkaus, Pohjaton Rakkaus, joka ajattelee ja on aina ajatellut meidän parastamme, ei vain tässä ajassa, vaan tulevassa hengellisessä maailmassa, joka eräänä hetkenä on konkreettisempi ja todellisempi kuin tämä nykyinen olotilamme! Hän, joka nämä sanat lausui, on tulossa noutamaan meidät luoksensa sinne, minne Hän on valmistanut meille asuinsijan.

”Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.” (Matt.24).

Me siis odotamme Herramme tulemusta, joka on jokaisella henkäyksellämme ja sydämenlyönnillämme aina vain lähempänä, mutta silti edessäpäin! Millaiset toimenpiteet kaikki tämä siten sisältääkään meille, ei huomenna, vaan tänään! Kuinka petollisella tavalla ajatuksemme ja odotuksemme karkaavatkaan tulevaan, huomiseen tai vielä kauemmaksi, saaden meidät elämään tulevassa, kun juuri tämä päivä on kaikkein tärkein päivämme hetkestä hetkeen! On kysymys valmistautumisesta tulevaan, ja koska me emme tiedä aikoja ja hetkiä, jotka jo ennen aikojen alkua on kohdallemme säädetty, on tämä päivä ja tämä hetki tärkeimmässä asemassa koko elämässämme! Todellisuudessa ei ole kysymys valmiudestamme huomenna tai ylihuomenna, vaan juuri nyt!

Me voimme elää vain tätä päivää, tätä hetkeämme, ja juuri tästä hetkestä meidät ajallaan kutsutaan kohtaamaan Jumalamme!

”Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.” (Luuk.12).

Millainen tärkeys sisältyykään Herramme sanoihin:

”Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva… Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta” (Luuk.17).

Kuinka jokapäiväiseltä tuntuukaan elämämme, ei vain välillä, vaan enemmänkin koko ajan, kaiken vyöryessä eteenpäin edellisen lainauksemme kuvaamalla tavalla! Mutta juuri tähän jokapäiväisyyteen ja selvään kärsimättömyyteen sisältyy salaisuus, joka tulee julki ajatuksessa Nooasta ja Lootista! Oikeastaan ei taida puuttua mitään ajanmerkkiä kertomaan meille mistä todella on kysymys! Siksi palaa hengellisellä taivaalla tulisena teksti:

”…niin hän taas määrää päivän, ’tämän päivän’, sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: ’Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.’” (Hebr.4).

Olemme kuulleet vuosikausien ajan, ettei ole sokeampaa ihmistä kuin se, joka puristaa silmänsä kiinni ja väittää auringon lakanneen paistamasta. Voimme kuitenkin todeta vielä sokeammaksi sen, joka ei käsitä missä päivässä todella elämme! Herramme on luvannut olla omiensa kanssa joka päivä, loppuun asti, mutta kuulemmeko todella mitä Hän tahtoo sanoa meille puhuessaan tästä päivästä?

”Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme. Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä. Oi Herra, auta, oi Herra, anna menestys!” (Ps.118).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text