Social Icons

Pages

perjantai 4. tammikuuta 2019

Neuvonantajan vuosi! 2


Mitä odotamme tältä vuodelta? Olkoon otsikkomme koko elämämme ja aikamme yllä. Mitä toteaa veljemme Paavali ylitse ajan tuulien ja myrskyjen?:

”Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta, näki hyväksi ilmaista minussa Poikansa, että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa, niin minä heti alunpitäenkään en kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä…” (Gal.1).

Mikä on suurin ja ensisijaisin tarpeemme juuri tässä hetkessä ja jokaisessa tulevassa hetkessä? Mitä luimme viimekerralla?

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.” (Jes.9).

Kuinka sävähdyttävää ja ikuisesti pätevää! Mutta miten kaikki tämä ei jäisi vain kaukaiseksi tositapahtumaksi, vaan olisi päivittäistä todellisuutta itse kunkin elämässä? Kuinka voisimme Paavalin tavoin tiedostaa sen, ettei vain Tämä Poika, Ihmeellinen Neuvonantaja, ollut ennalta nähty ja profeetallisesti ennalta luvattu?:

”Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta…”

Kaikki, todella kaikki aidosti hengellinen tapahtuma ja toteutuminen on jo ennalta nähty ja suunniteltu ennen maailman perustamista Jumalamme Kaikkivaltiudessa.

”…niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta…” (Ef.1).

”Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista. Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat tulleet tuntemaan, että sinä olet minut lähettänyt.” (Joh.17).

Kuinka siis voisimme suunnitella elämäämme ihmisten puheiden ja mielipiteiden mukaisesti? Sydämeni syvin rukous on, että nämä viimeiset hetkemme olisimme ainoastaan Tämän Ihmeellisen Neuvonantajan oppilaitoksessa, kukin omalla luokallamme, mutta silti valmistuen samanaikaisesti, kun kutsu Ylös kaikuu pasuunan lailla! Vain Hänessä ja Häneltä voimme oppia kaiken todella tarpeellisen, ei edes keneltäkään suurelta sananpalvelijalta!

”Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi.' Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.” (Joh.6).

”Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä.” (Matt.11).

Kuka siis voi ja saa tulla osalliseksi tästä neuvonannosta ja opista?

”Hän sanoo: Tehkää, tehkää tie, tasoittakaa tie, poistakaa kompastuskivet minun kansani tieltä. Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.” (Jes.57).

”Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan. Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.” (Joh.14).

Kun tämä on totta elämässämme, olemme totisesti hetki hetkeltä oikeutettuja kuulemaan Ihmeellistä Neuvonantajaa, jonka läsnäolo takaa, ei vain oikeaa opetusta, vaan aidon käytännön Elämän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text