Social Icons

Pages

maanantai 27. elokuuta 2018

Etsikää Herraa!

”Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.” (Jes.55)

”Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille, tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa Kristusta. Sillä se, joka tekee väärin, on saava takaisin, mitä on väärin tehnyt; ja henkilöön ei katsota.” (Kol.3).

Miten tämä kaikki on toteutettavissa tässä entistä enemmän pimenevässä hetkessä, jossa jo selvästi kaikuu kutsuhuuto: ”Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!” (Matt.25)? Olemme kuulleet puhuttavan paljon siitä, kuinka useimpien rakkaus kylmenee ja laittomuus saa aina vain suuremman vallan. Kirjoitimme siitä, kuinka jokaisella meillä on oma lamppumme ja oma öljyastiamme, jotka ovat niin persoonallisia, ettei niitä voi jakaa edes omalle sukulaiselle, ei rakkaimmalle omaisellemmekaan!

Mutta on todella paljon jumalallista alkuperää olevaa, mitä voimme jakaa, ja meidän tulee jakaa kaikkialla siellä, missä sitten kuljemmekin ja olemme! Tämän toteutumiseksi me emme milloinkaan voi lakata itse etsimästä Herraa voidaksemme olla todella sitä mitä meidän tulee olla. Moni ajattelee kerran löytäneensä Herran, ja sillä hyvä! Herra ei sinänsä halua piiloutua keneltäkään, mutta meidän olemuksemme on aivan liian valmis toteuttamaan inhimillisiä halujamme, jotka kaikki omalla tavallaan luovat sumu- ja pilviverhoa kaiken sen eteen, minkä tulisi olla päivittäistä todellisuuttamme! Siksi voimallinen kehotus, juuri tässä ajassa:

”Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.”

Miksi lainata tällaista kohtaa uskovaisille ihmisille? Onko kaikki kohdallamme todella niin selvää ja yksinkertaista, kuin mitä tämä aika saa meidät ajattelemaan? Olen henkilökohtaisesti kuunnellut paljon entisaikojen kokouksia ja saarnoja, ja mitä enemmän ajattelen kaikkea tämän hetken näkökulmasta, sitä suurempi jumalanpelko valtaa sisimpäni. Eikö koko omakin ympäristöni huokaile kaiken keskellä petollista lohdutusta ja ymmärtämystä, kokonaisvaltaisena viestinään: ”Ole huoletta, näethän selvästi millaisessa ajassa elät, niin ettei kukaan voi odottaa sinulta enempää kuin mitä jo olet ja mitä jo teet! Miksi kantaa murhetta ja huolta yleensä ottaen mistään, sillä aika on niin pitkälle kulunut, ettei millään ole enää väliä!” Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta en voi mitään sille, että ensimmäisen helluntaisanoman tähän maailmaan tuoma pisto ulottuu yhä vielä sisimpääni, saaden minut kaikesta huolimatta etsimään Herraa aivan uudella tavalla ja kysymään:

”Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ’Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?’” (Apt.2).

Tiedän, ettei tästä pistosta juurikaan enää haluttaisi kuulla, saati sitten saarnata siitä, mutta Kirjoitusten todistus ulottuu meidänkin aikaamme, minun aikaani ja olotilaani. Seuraavaa ei ole kirjoitettu tarkoittamaan vain muutamaa jalustalle nostettua, vaan sen tulisi aikaansaada pisto meidän jokaisen sydämessä!

”Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!” (Luuk.12).

Niin huoneenhaltijoita kuin palvelusväkeäkin on loppuun asti! Kristillinen elämä ei siis ole rajattu maailmallisten tapahtumien ja kehitysten mukaan, vaan se kulkee omaa kulkuaan ja tietään aivan loppuun asti! Juuri siksi meille on enemmän kuin elintärkeää olla mukana tässä Elämänvirrassa, varoen kaikenlaisia sumu- ja pilviverhoja, joilla ei ole mitään tekemistä armollisen Jumalamme kanssa, joka yhä vielä kutsuu meitä keskittymään Häneen kaiken maailmallisen sijasta. Mieleeni palaavat jälleen kerran erään tunnetun jumalanmiehen ja saarnaajan sanat:

”Tässä ajassa Jumala kulkee miljoonien ohitse, siunatakseen juuri sinua, joka uskot!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text