Social Icons

Pages

lauantai 18. elokuuta 2018

Joka päivä loppuun asti!


”Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: ’tänä päivänä’, ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi; sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.” (Hebr.3).

Mitä meidän tulee ajatella, mihin keskittyä? Tämä aika, jota juuri nyt elämme, on omalla tavallaan aivan ainutlaatuinen ja ennennäkemätön mielen magneetti, joka pyrkii kätketysti ja aivan salaisesti kiinnittämään mielemme asioihin, jotka saavat meidät keskittymään kaikenlaiseen petokseen, joka estää meitä toteuttamasta kaikkea sitä, mitä jumalallinen tahto meiltä odottaa! Meille tarjotaan asioita,  jotka heikentävät jumalallista ajatteluamme ja vievät meidät alueelle, jossa jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin! Siksi pätee entistä suuremmalla varmuudella:

”Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa. Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha…” (Kol.3).

Meillä ei ole mitään puolustelua torkkumiselle saati sitten suoranaiselle nukkumiselle kaikesta ”helteestä” ja epämiellyttävästä kokemuksesta huolimatta. Nyt tulee unohtaa kaikki univelka ja vääränlainen maailmanlopun tunnelma, vaikka kaikki totunnainen onkin sellaisessa määrin kadonnut, että maailma alkaa tuntua entistä oudommalta, sellaiselta, mihin emme ole tottuneet. Siksi mielemme tulee olla siihen mikä on ylhäällä, muuttumattomana ja pysyvänä, koska me olemme kuolleet tälle maailmalle!

”Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt. Sillä nämä: ’Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse’, ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: ’’Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.’ Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys. Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä.” (Room.13).

Pätee myöskin loppuun asti, joka päivä:

”Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: ’tänä päivänä’, ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi; sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text