Social Icons

Pages

keskiviikko 22. elokuuta 2018

Sammuvatko lamppumme? 2


”Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.' Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.” (Matt.25).

Kaikella on oma ja säädetty aikansa, vaikka me emme sitä useinkaan halua panna merkille. Parin päivän aikana on mieleeni palannut ikivanhasta laulusta sanat: ”Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan!” Näin voi olla Jumalan näkökulmasta ajatellen Hänen rakkauttaan ja huolenpitoaan, mutta ihmisinä me voimme hyljätä Hänen armotarjouksensa ja itse sanoutua irti jumalallisesta etsikonajasta, lopettaen siten omalta kohdaltamme jumalallisen kehityksen ja suunnitelman!

Öljy on selvästikin vertauskuva Hengestä ja Hänen toiminnastansa - lainauksemme tuo sen esiin ilman väärinkäsityksen mahdollisuutta. Aivan yhtä hyödytön kuin on auto ilman bensiiniä, aivan yhtä hyödytöntä on olla hengellisesti neitsyt ja pyhiinvaeltaja ilman Pyhää Henkeä ja Hänen vaikutustansa. Muotomenomme voivat olla silmiinpistävän hengelliset ja hurskasleimaiset ja saatamme osata ulkoa suuren osan Raamattua, pystyen selittämään vaikealtakin kuulostavia kohtia. Mutta jos ei Pyhä Henki ole voinut vaikuttaa meissä Uutta Elämää, on kaikki hengellisyyden harjoittamisemme turhaa:

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli. Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.” (Jaak.1).

Sana voi siis olla istutettuna olemukseemme pelastustarjouksena, mutta jos se ei pääse aikaansaamaan kasvua ja tuottamaan hedelmää, jää se vain tiedoksi, joka sinänsä ei hyödytä meitä! Mitä kertoo tyhmien neitsyiden esikuva meille? Mitä heistä sanotaan?

”Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.' Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.”

Meidät on kutsuttu olemaan Herran todistajia kotipaikkakunnaltamme maan ääriin asti. Kristuksen puolesta me olemme lähettiläitä ja sisimmästämme virtaavat virvoittavat vedet, mutta me olemme vain välikappaleita, jotka vain välittävät jumalallista voimaa ja vaikutusta. Meidän lamppumme palavat (?) ja astioissamme on öljyä, mutta tämä on asia, joka on niin henkilökohtainen, ettei sitä voi jakaa toisille! Inhimilliselle mielelle, etenkin vääränlaisen Jumalan armon korostuksen perusteella, tämä on asia, joka saa aivan liian monen lisäämään jotakin Jumalan Sanaan ja ottamaan siitä pois! Tämä ei tapahdu punakynän vaikutuksella, vaan väärinä selityksinä!

Ottakaamme vaarin tästä ajasta ja Jumalan varoittavasta äänestä Hänen Henkensä kautta! Älkäämme lykätkö elämämme tärkeintä ratkaisua ja lähtekö liikkeelle liian myöhään!

Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text