Social Icons

Pages

perjantai 7. kesäkuuta 2019

”…heidän sanansa kautta uskovat” 4


”Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette.” (Joh.5).

Onko meille annettu aivan mahdoton tehtävä tämän sanankohdan perusteella? Miten voi olla meille mahdollista nähdä Isän tahto tässä nykyisessä, todella levottomassa ja laittomassa maailmassa?

”Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: ’Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'’ Kun hän ensin sanoo: ’Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt’, vaikka niitä lain mukaan uhrataankin, sanoo hän sitten: ’Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi.’” (Hebr.10).

Jos kerran Herramme on ensisijainen esikuvamme, niin mitä jumalallinen tahto meiltä odottaa? Entisaikojen uhrien ja alttaripalvelusten aika on selvästikin ohitse ja olemme tulleet niiden täyttymykseen, joka tapahtui Herramme ihmiseksi tulemisen kautta. Mitä tämä merkitsee meille inhimillisille olennoille? Uuden Elämän kautta, uudestisyntymisen kautta, ruumiillamme on aivan erityislaatuinen tehtävä Herramme esikuvan mukaisesti!

”Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit…”

Meidänkin ruumiillamme ja olemuksellamme on aivan erityislaatuinen tehtävä tässä maailmassa Hengen vaikutuksen johdosta, mutta miten voimme nähdä ja kuulla sen Elämän ohjeet, jotka perustuvat samoihin tekijöihin Herramme esikuvan mukaisesti? Mitä Herramme niin selvästi toi julki vielä ollessaan tämän maan päällä?

”Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee…”

Miten sama voi toteutua meidän kauttamme ja meissä, juuri nyt, tässä sekavassa ajanjaksossa? Perusedellytyksenä on meidän tahtomme tehdä Hänen tahtonsa kaikin mahdollisin tavoin. Mitä sanoi Herramme lukemattomia kertoja?

”Niin juutalaiset ihmettelivät ja sanoivat: ’Kuinka tämä osaa kirjoituksia, vaikkei ole oppia saanut?’ Jeesus vastasi heille ja sanoi: ’Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani. Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä. Eikö Mooses ole antanut teille lakia? Ja kukaan teistä ei lakia täytä.” (Joh.7).

Mihin perustuu meidän oppimme ja hengellinen elämämme, toimintamme? Onko mielemme täynnä omaperäisiä, hengellisiä ajatuksia ja näkemyksiä, vai onko kohdallamme totta:

”Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.”

Kaikki meille uskottu hengellinen hyvä on tarkoitettu jumalallisen Elämän julkitulemiseen meidän kauttamme, jotka aivan käytännön elämässä teemme Hänen tahtonsa pienintä yksityiskohtaa myöten! Aivan kuten jumalallinen tahto ja Kirjoitusten Henki olivat kirjoitettuna Herramme sisimpään, samoin tulee olla meidän kohdallamme! Mutta mitä tarvitaan Kirjoitusten toteutumiseen meidän vajavaisten ihmisten kautta?

”Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.”

Halleluja, halleluja! Kuinka paljon voikaan sisältyä muutamaan sanaan Pyhissä Kirjoituksissa! Me olemme tulleet tuntemaan Jumalan opin ja tahdon, joten näemme ne Kirjakääröön kirjoitettuna! Siis lukekaamme Sanaa entistä enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text