Social Icons

Pages

maanantai 10. kesäkuuta 2019

Tulen tekemään Sinun tahtosi!

”Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: ’Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'’ Kun hän ensin sanoo: ’Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt’, vaikka niitä lain mukaan uhrataankin, sanoo hän sitten: ’Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi.’” (Hebr.10).

Olemmekohan oikein koskaan todella panneet merkille miten Sana yhdistää meidän ruumiimme ja Herran tahdon tekemisen! Herran Jeesuksen Kristuksen lihaksi, ihmiseksi tuleminen, sisältää niin ainutlaatuisen salaisuuden, että vain harvat osaavat panna sen merkille! Meidän mielemme ja hengellinen olemuksemme saattaa koko ihmiselämän ajan askarrella ulkonaisissa asioissa, uhreissa ja syntiuhreissa, anneissa ja kaikenlaisissa esikuvissa ilman että todella pääsemme käsittämään niiden esikuvallista luonnetta! Siten Sana ei pääse tulemaan lihaksi meissä siinä määrin, että elämässämme toteutuisi Isän Henki ja pyhä tarkoitus! Hänen meissä tulisi voida kuuluttaa meidänkin kauttamme totisessa vakavuudessa ja todellisuudessa:

”Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.”

Jos ja kun kerran olemme kuolleet itsellemme ja saaneet Uuden Elämän Herrassamme, eli Hän on meissä, koskee kaikki Kirjakääröön tallennettu, kirjoitettu, myöskin meitä!

”Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt.”

Inhimillisinä olentoina, ilman Herran Hengen apua, me pysähdymme niin helposti tarkkailemaan kaikenlaista ulkonaista, käsittämättä kaiken taakse kätkeytyvää Jumalallista Tarkoitusta ja Tahtoa! Esikuvat ovat tarpeelliset ja omalla paikallaan hyvät, mutta Hengellisen Elämän tarkoitus on ensisijaisesti kytketty esikuviin kytketyn Jumalallisen Tahdon toteuttamiseen käytännössä, lihassammekin!

”Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.” (1.Kor.6).

Me emme siis ole itsemme omia, ei edes ruumiimmekaan! Meidän olemuksemme on sidottu sellaiseen hengelliseen kokonaisuuteen ja harmoniaan, jossa sanat ja käytäntö ovat niin yhtä, ettei niitä voi erottaa toisistaan!

”Sillä tuomio on laupeudeton sille, joka ei ole laupeutta tehnyt; laupeudelle tuomio koituu kerskaukseksi. Mitä hyötyä, veljeni, siitä on, jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja? Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa? Jos veli tai sisar on alaston ja jokapäiväistä ravintoa vailla ja joku teistä sanoo heille: ’Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne’, mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on? Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut. Joku ehkä sanoo: ’Sinulla on usko, ja minulla on teot’; näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon. Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat. Mutta tahdotko tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman tekoja on voimaton?” (Jaak.2).

Kuinka väärä käsitys useimmilla ihmisillä onkaan laista!

”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää. Te sokeat taluttajat, jotka siivilöitte hyttysen, mutta nielette kamelin! Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä! Sinä sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että sen ulkopuolikin tulisi puhtaaksi!” (Matt.23).

Tärkein ei siis saa jäädä tärkeiden asioiden varjoon! Hyttysten siivilöimisen ja kamelien nielemisen aika on totisesti ohitse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text