Social Icons

Pages

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kultaiset vasikat 1






Toivon hartaasti etteivät lukijat kyllästy näihin kirjoituksiin niihin sisältyvän nuhteen johdosta. Sydämeni itkee kaiken keskellä, ennen kaikkea siksi, että nämä kirjoitukset muutamaa lukuun ottamatta on aikanaan saatettu lähes kaikkien tuntemiemme ihmisten tietoisuuteen joko sellaisenaan, tai eri puolilla Suomea pidetyissä kokouksissa puheen muodossa.  Sydämelläni tunnen pakon julkaista nämä kaikki todisteeksi siitä, että ne jo vuosikymmeniä sitten on asetettu ihmisten eteen ratkaisun tekemiseksi, eikä kukaan milloinkaan ole tullut Raamatun kanssa eteeni osoittaakseen, että jokin kirjoituksissa ei ole pitänyt paikkaansa. 
”Älkää siis peljätkö heitä. Sillä ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi. Minkä minä sanon teille pimeässä, se puhukaa päivän valossa. Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne, se julistakaa katoilta.” (Matt.10). Me olemme tulleet hetkeen, jossa emme enää voi odottaa ”Herran aikaa” (mitä minulle on hoettu kautta vuosikymmenten), vaan on pakko kohdata todellisuus, joka on julistettu meille jo vuosikymmeniä sitten. Salaamisen yrittäminen on järjetöntä, sillä koko maailma on jo nähnyt alennustilamme!
 

Kirjoitettu joskus 1990 – luvulla
 

   "Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa, ja JOKAINEN TEKI SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN OLI OIKEIN." (Tuom. 17:6;21:25).
  "Mutta kun kansa näki, että Mooses viipyi eikä tullut alas vuorelta, kokoontui kansa Aaronin ympärille ja sanoi hänelle: 'Nouse, tee meille jumala, joka käy meidän edellämme. Sillä me emme tiedä, mitä on tapahtunut Moosekselle, TÄLLE MIEHELLE, JOKA JOHDATTI MEIDÄT EGYPTIN MAASTA." (2.Moos. 32:1)
   "Mooses puhui israelilaisille kaiken, MITÄ HERRA OLI KÄSKENYT HÄNEN HEILLE PUHUA." (5.Moos. 1:3).
   "Niin minä vastasin teille: 'Älkää säikähtykö älkääkä peljätkö heitä. HERRA, TEIDÄN JUMALANNE, JOKA KÄY TEIDÄN EDELLÄNNE, taistelee itse teidän puolestanne, aivan niinkuin hän teki teille Egyptissä teidän silmienne edessä ja erämaassa, jossa sinä olet nähnyt, kuinka HERRA, SINUN JUMALASI, ON KANTANUT SINUA, NIINKUIN MIES KANTAA POIKAANSA, koko sen matkan, jonka te olette kulkeneet, kunnes tulitte tähän paikkaan. MUTTA SITTENKÄÄN TE ETTE USKONEET HERRAAN, TEIDÄN JUMALAANNE, JOKA KÄVI TEIDÄN EDELLÄNNE TIELLÄ katsoakseen teille leiripaikat: yöllä tulessa, valaistakseen teille tien, jota teidän oli kuljettava, ja päivällä pilvessä." 5.Moos. 1:29-33)
   "Ja silloin minä käskin Joosuaa ja sanoin: 'Sinä olet omin silmin nähnyt kaiken, mitä Herra, teidän Jumalanne, on tehnyt näille kahdelle kuninkaalle. SAMALLA TAVALLA HERRA ON TEKEVÄ KAIKILLE VALTAKUNNILLE, JOIHIN SINÄ MENET. Älkää niitä peljätkö, sillä Herra, teidän Jumalanne, sotii itse teidän puolestanne.'
   Ja silloin minä anoin Herralta armoa sanoen: 'Herra, Herra, sinä olet alkanut näyttää palvelijallesi valtasuuruuttasi ja väkevää kättäsi; sillä kuka on se JUMALA TAIVAASSA TAI MAASSA, joka voi tehdä sellaisia töitä ja niin voimallisia tekoja kuin sinä?'" (5.Moos.3:21-24).

KULTAISTEN VASIKOIDEN LAUMA
   5. Moos. 12 toistuvasti varoitetaan Jumalan kansaa ja korostaen käsketään: "Hävittäkää perin pohjin kaikki ne paikat, missä karkoittamanne kansat ovat jumaliansa palvelleet... kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, polttakaa tulessa... ja hakatkaa maahan heidän jumaliensa kuvat ja hävittäkää heidän nimensä niistä paikoista." Miksi näin jyrkkä käsky, miksi tällainen kovuus? "Älä tee liittoa heidän äläkä heidän jumaliensa kanssa. Älkööt he jääkö asumaan sinun maahasi, etteivät saattaisi sinua tekemään syntiä minua vastaan; sillä jos sinä palvelet heidän jumaliansa, on se sinulle paulaksi" (2. Moos.23:32-33). "...vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, ETTEIVÄT HE OPETTAISI TEITÄ TEKEMÄÄN KAIKKIA NIITÄ KAUHISTAVIA TEKOJA, JOITA HE OVAT TEHNEET PALVELLESSAAN JUMALIANSA, JA ETTETTE TE RIKKOISI HERRAA, TEIDÄN JUMALAANNE, VASTAAN" (5.Moos.20:17-18).
   Kaikki pakanakansat ovat kautta koko ihmiskunnan historian tehneet kaiken siten, kuin ovat itse parhaaksi nähneet. He ovat valinneet itsellensä niin jumalat kuin jumalanpalveluspaikatkin. He eivät ole antaneet Kaikkivaltiaan Jumalan koko luomakunnassa näkyvän todistuksen sitoa itseänsä, vaan ovat oman mielensä kuvitelmien ja halujen mukaan luoneet oman jumalakuvansa ja antautuneet riivaajahenkien palvontaan. Kaikesta huolimatta Jumala on antanut kullekin kansalle etsikkoajan ja parannuksen mahdollisuuden, ja kun siitä huolimatta kansat ovat jatkaneet jumalankielteistä tietänsä, on Jumala ollut pakotettu oman kunniansa tähden puuttumaan asioihin. Inhimilliselle järjelle on käsittämätöntä se kovuus, miten Jumala salli israelilaisten hävittää kansat tieltänsä; jumalallinen ymmärrys kuitenkin käsittää sen, että kaikki jumalaton on kuin oljet tulessa.
   Jumala on kautta aikojen tuonut esiin tahtonsa, tahtonsa, joka on luonnollisesti ristiriidassa inhimillisen tahdon ja ajattelun kanssa, mutta jolle kuitenkin on valmistettu sija niissä sydämissä, jotka ovat halukkaita seuraamaan sitä. Jumalallinen siemen yksilön sisimmässä, joka jumalallisen valon kohdatessaan alkaa kasvaa!
   "Nämä ovat ne käskyt ja oikeudet, joita teidän on tarkoin noudatettava siinä maassa, jonka Herra, sinun isiesi Jumala, sinulle antaa, että ottaisit sen omaksesi - noudatettava niin kauan kuin elätte maan päällä. Hävittäkää perin pohjin kaikki ne paikat, missä karkoittamanne kansat ovat jumaliansa palvelleet, korkeilla vuorilla, kukkuloilla tai viheriäin puiden alla.
   Kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, polttakaa tulessa heidän asera-karsikkonsa ja hakatkaa maahan heidän jumaliensa kuvat ja hävittäkää heidän nimensä niistä paikoista.
   Palvellessanne Herraa, teidän Jumalaanne, ÄLKÄÄ TEHKÖ NIINKUIN HE, vaan se paikka, jonka Herra, teidän Jumalanne, valitsee teidän sukukuntienne alueelta ja johon hän asettaa nimensä asuaksensa siellä, se etsikää, ja mene sinne.
   Ja sinne viekää polttouhrinne ja teurasuhrinne, kymmenyksenne, kätenne anti, lupausuhrinne ja vapaaehtoiset uhrit sekä raavaittenne ja lampaittenne esikoiset.
   Ja siellä syökää Herran, teidän Jumalanne, edessä, ja iloitkaa perheinenne kaikesta, mitä kätenne on hankkinut, millä Herra, sinun Jumalasi, on sinua siunannut.
   ÄLKÄÄ TEHKÖ, NIINKUIN ME TÄSSÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ TEEMME, JOKAINEN SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN ON OIKEIN, sillä te ette vielä ole päässeet lepoon ettekä siihen perintömaahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, on sinulle antava." (5. Moos.12:1-9).

   Meitä varoitetaan vakavasti: "ÄLKÄÄ TEHKÖ NIINKUIN HE!" Tämän varoituksen tulisi olla jokaiselle vähänkin hengellisistä asioista perillä olevalle selvääkin selvempi asia. Mutta nyt me elämme koko ihmiskunnan historian eksyttävimmässä ajassa, jossa, jos mahdollista, valitutkin eksytetään. Kukaan itseänsä hengellisenä ihmisenä pitävä tuskin aivan tietoisesti lankeaisi johonkin selvästi väärään ja synnilliseen, pakanalliseen tekoon. Langettamiseen tarvitaan eksytys, petos, väärä käsitys.
   Katsellessani ja nähdessäni (voimatta sulkea silmiäni tietyiltä asioilta, vaikka mieluummin sen tekisinkin) niin sanotun ”aidon seurakunnan” todellisen tilan tässä ajassa, eivät edellisen lainauksen viimeisen jakeen sanat voi olla tekemättä hyvin vakavaa ja tuskallista vaikutusta minuun. Jo aikoinaan Mooses, suuri jumalanmies, joutui näkemään sen aikaisen seurakunnan todellisen tilan ja sydämensä tuskassa oli pakotettu huudahtamaan: "ÄLKÄÄ TEHKÖ, NIINKUIN ME TÄSSÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ TEEMME, JOKAINEN SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN ON OIKEIN!"
      Tämä ajatus vie meidät automaattisesti Tuomarien Kirjaan, missä sanotaan: "Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa, ja JOKAINEN TEKI SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN OLI OIKEIN." (Tuom.17:6;21:25).
   Kysymys kuuluukin nyt, kahdennenkymmenennen vuosisadan lopulla, sen jälkeen kun Jumalan lähettämä sanoma on julistettu tälle viimeiselle ajalle: "EIKÖ TÄMÄN AJAN SEURAKUNNALLA OLE KUNINGASTA, KUN JOKAINEN TEKEE SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN ON OIKEIN?"
   Olemmeko ollenkaan käsittäneet, mistä on kysymys? Tutkikaamme itseämme ja asettukaamme Jumalan Hengen läpivalaistaviksi, jotta voisimme nähdä totuuden ja löytää armon avuksemme oikeaan aikaan! Enkö minä voisi Mooseksen tavoin huudahtaa tässä ajassa, todellisen Jumalan palvelijan mentyä Herransa ja Luojansa luokse, saman, mitä tuo ensimmäisen exoduksen jumalanmies toi sen ajan Israelin silmien eteen luvatun maan porteilla: "ÄLKÄÄMME TEHKÖ, NIINKUIN ME TÄSSÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ TEEMME, JOKAINEN SITÄ, MIKÄ HÄNEN OMASTA MIELESTÄÄN ON OIKEIN, SILLÄ ME EMME VIELÄ OLE PÄÄSSEET LEPOON, EMMEKÄ SIIHEN PERINTÖMAAHAN, JONKA HERRA, MEIDÄN JUMALAMME ON MEILLE ANTAVA!"
   Kukaan ei ole sen sokeampi, kuin näkökyvyn omaava, joka haluaa sulkea silmänsä ja kieltäytyy näkemästä loistavaa valoa. Jos me emme kykene näkemään tämän hetken todellisuutta, on järjessämme ja hengellisessä ymmärryksessämme pahasti vikaa! Lähes jokainen sanomaan tunnustautuva on astunut oman tahdon tielle ja tekee sitä, mikä hänen omasta mielestänsä on oikein! Kuka suuremmassa, kuka pienemmässä mittakaavassa! Miksi Tuomarien aikana voitiin todeta, että kansa teki sitä, mikä kunkin mielestä oli oikein? Koska Israelissa ei ollut kuningasta!
   Haluan esittää nyt jokaiselle kysymyksen: "EIKÖ TÄSSÄ AJASSA OLE JULISTETUN SANAN KAUTTA KAIKKIVALTIAS, VALTAVA JUMALA, PALJASTETTU JUMALAN KANSALLE ENNEN NÄKEMÄTTÖMÄLLÄ TAVALLA? EIKÖ MEILLE OLE PASUUNAN LAILLA KUULUTETTU: KUULE ISRAEL, HERRA ON SINUN JUMALASI, SINUN KUNINKAASI! EIKÖ JEESUS-NIMEN VOIMA OLE TUOTU ESIIN SEURAKUNNAN EDESSÄ SELLAISELLA TAVALLA, ETTEI KENELLÄKÄÄN TULISI OLLA EPÄILYKSIÄ SEN SUHTEEN, ETTÄ JEESUS KRISTUS ON SAMA EILEN JA TÄNÄÄN JA IANKAIKKISESTI!?"
   Kuka saa ja on saanut kaiken kunnian tässä ajassa? Kenen nimi on useimpien huulilla, kenen nimeä mainitaan ylistäen ja korostaen lähes kaikissa kokouksissa ja tilanteissa? Kenen nimessä hyväksytään tai hylätään veljet ja sisaret, opit ja opetukset, kenen nimessä vannotaan oikeaoppisuutta ja vanhurskautta?
   Mikä erotti aikanaan katolisen kirkon ja protestanttiset toisistaan? Katolisen kirkon ja sen liittolaisten ylistäessä Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä, protestanttiset rohkeasti ja voimallisesti tunnustivat niin huulillaan kuin sydämellään Jeesus- nimeä. Penseyden hengen saatua vallan tässä viimeisessä ajassa, on vapaissakin suunnissa mieluummin valittu sanonta Isä ja Poika ja Pyhä Henki, kuin että olisi rohjettu lausua ääneen Jeesus-nimi, koska sydämessä oli tapahtunut kuolema; Jeesus-nimi ei ollut enää voimana sisimmässä. Tosin kyllä lauluissa ylistetään Jeesus-nimeä karismaattisessa hengessä, mutta saarnoissa sitä kuulee yhä vähemmän.
   Kuka saa ja on saanut kaiken kunnian tässä ajassa? Maailma ylistää tietämättään tai tietoisesti paavillista Jeesus-käsitystä, jossa ylistys kimpoaa ristiinnaulitun kuvapatsaista ja kohdistuu todellisuudessa antikristukseen. Onko tämän ajan uskovaisten suhteen toisin? Kaiken järjen mukaan tulisi olla, mutta kenen nimi on kaiken yllä viirinä ja tunnustuksen lippuna? Sen sijaan, että todellisen Valon tunnustuksensa mukaisesti vastaanottanut seurakunta kantaisi Kuninkaansa ja Jumalansa lippua, on se antanut kirjoittaa Jeesus-nimen sijaan toisen nimen, nimen, jolla ei ole mitään pelastavaa vaikutusta - "...ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä" (Luuk.1). "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman" (Apt.4).
   Painukoot nämä sanat tulikirjaimin jokaisen sydämeen, ennen kuin on liian myöhä: Iankaikkinen ja muuttumaton Jumalan Sana sanoo vielä tänäänkin: EIKÄ OLE PELASTUSTA YHDESSÄKÄÄN TOISESSA; SILLÄ EI OLE TAIVAAN ALLA MUUTA NIMEÄ IHMISILLE ANNETTU, JOSSA MEIDÄN PITÄISI PELASTUMAN!" Jumala voi käyttää ja käyttääkin ihmisiä välikappaleinansa. Jumala voi tehdä heidän välityksellään (huom. välityksellään) suuria tekoja, pelastushistoriallisia tekoja, mutta ei milloinkaan Hän ole antanut kunniaansa ihmiselle!
   "Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle, enkä ylistystäni epäjumalille" (Jes.42:8). "Itseni, itseni tähden minä sen teen; sillä kuinka onkaan minun nimeäni häväisty! KUNNIAANI EN MINÄ TOISELLE ANNA. Kuule minua, Jaakob, ja sinä Israel, jonka minä olen kutsunut: MINÄ OLEN AINA SAMA, MINÄ OLEN ENSIMMÄINEN, MINÄ OLEN MYÖS VIIMEINEN" (Jes.48:11-12). Kuulkaamme tässä viimeisessä hetkessä, mitä Herra Henkensä kautta meille sanoo! Hän, joka on aina sama, ENSIMMÄINEN JA VIIMEINEN! Jumalan Henki huutaa meille tässä ajassa, meille, jotka uskomme vastaanottaneemme todellisen Valon: "Kuulkaa, ottakaa korviinne, älkää ylpeilkö, sillä Herra on puhunut. ANTAKAA HERRALLE, TEIDÄN JUMALALLENNE, KUNNIA, ENNENKUIN TULEE PIMEÄ JA JALKANNE LOUKKAANTUVAT VUORIIN HÄMÄRISSÄ. SILLOIN TE ODOTATTE VALOA, MUTTA HÄN MUUTTAA SEN PILKKOPIMEÄKSI, TEKEE SEN SYNKEYDEKSI" (Jer.13:15-17).
   Rakkaat veljeni ja sisareni, jotka olette korottaneet ihmisen nimen sille paikalle, minne ainoastaan kuuluu tuo Nimi, joka on ylitse kaiken, Jeesus-nimi. Te ette ehkä itse tiedosta sitä, mitä kaikki todellisuudessa merkitsee, mutta te olette tehneet jotakin sellaista, mistä Jumalan Sana puhuu: "Sillä minun kansani on tehnyt kaksinkertaisen synnin: MINUT, ELÄVÄN VEDEN LÄHTEEN, HE OVAT HYLJÄNNEET, JA OVAT HAKANNEET ITSELLEEN VESISÄILIÖITÄ, SÄRKYVIÄ SÄILIÖITÄ, JOTKA EIVÄT VETTÄ PIDÄ." Tässä ajassa, jossa koko Jumalan Sana on paljastettu meille, ja meillä sen johdosta tulisi olla yksi sydän ja yksi mieli, yksi tie, kulkevat nyt nämä ihmiset satoja eri teitä ja suuntia, ja siitä huolimatta uskovat olevansa oikeassa. Jos Israelin synti tuossa ajassa, jossa tieto Jumalasta ja Hänen Sanastansa oli niin vajavaista vielä, katsottiin kaksinkertaiseksi, niin kuinka moninkertainen se onkaan nyt niiden kohdalla, jotka tunnustavat näkevänsä, kuulevansa, toteuttavansa Jumalan tahtoa?

Jatkuu osassa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text