Social Icons

Pages

tiistai 4. syyskuuta 2018

Nouse, ole kirkas!

”Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra, ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa.” (Jes.60).

Minulla on syvään juurtunut tapa seurata uutisia säännöllisesti. On hyvä tietää missä oikein ollaan menossa, mikä on todella se hetki jossa elämme. Kuitenkin asia on hyvin kaksijakoinen. Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää!

”Sillä missä on paljon viisautta, siinä on paljon surua; ja joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.” (Saar.1).

Kuinka viisaita kuulemamme ja näkemämme uutiset ovat, on kysymys sinänsä. Joka kerta tuloksena on tietynlainen kalvava tunne, usein aivan odottamattomien tietojen johdosta. Millaisella tavalla ja innolla meihin istutetaankaan uskoa huomiseen, tulevaisuuteen ja kaiken säilymiseen ennallaan! Taloudella menee hyvin, työttömyys vähenee ja työllisyyden näkymät ovat entistä paremmat! Jokin sisimmässä herättää kaikesta huolimatta epäilyksiä, joiden perustana eivät ole tämän maailman viisaat mielipiteet ja hokemat, vaan aivan konkreettinen maalaisjärki, Jumalan Sanaan perustuvana! Mieleeni on pysyvästi jäänyt jo mainitsemani haastattelu, jossa tuotiin esiin suuri määrä totuutta yhdessä lauseessa. Tutkija totesi yksikantaan: ”Eikö meidän ole syytä valmistautua johonkin täysin odottamattomaan?”

Tämänpäiväisen lainauksen toivat mieleeni sanat:

”Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat…”

Asuntoni on melko hämärä siitä huolimatta, että kello on jo yli kymmenen. Ulkona on jo pitkään hallinnut melko paksu sumu, joka estää valon tunkeutumisen olotilaamme. Kuinka elävä kuva tämä onkaan nykyisestä maailmantilanteesta! Miksihän sumua ei ollenkaan katsota niin merkittäväksi tekijäksi kuin mitä se on, etenkin liikenteen kannalta? Se on kuin eräänlainen yö päiväsaikaan! Tunnelma on todella synkkä, etenkin kun on odotettu vielä hyvin lämmintä kesäpäivää. Tiedämme kokemuksesta, että vähintään parin tunnin päästä aurinko jälleen paistaa, mutta miten on hengellisen todellisuuden suhteen? Olemme useaan kertaan puhuneet hengellisestä sumuverhosta, jota levittävät aina vain uudet tahot ja tekijät! Ihminen pyrkii järjestämään elämänsä ja suunnitelmansa totunnaisten seikkojen pohjalta, tietynlaisessa, ehkä usein todellisuuteen perustumattomassa positiivisuudessa ja luottamuksessa kaiken jatkumiseen entisenlaisena, totuttujen tekijöiden määrittelemänä. Mutta olemmeko valmistautuneet, varautuneet johonkin aivan odottamattomaan, ennen näkemättömään?

Jumalan lapsina me olemme oikeutettuja mitä tarkimpiin ja täsmällisimpiin, ajankohtaisiin uutisiin koko elämämme ajan, jos vain todellisuudessa olemme valmiit kallistamaan korvamme ja tarkentamaan silmämme oikealle taajuudelle, Taivaallisen Jerusalemin aaltopituudelle. Tämä lähetys on tarkoitettu jokaiselle aidolle jumalanlapselle pitääksensä hänet ajan tasalla, tietoisena kaiken kehityksen etenemisestä!

”Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat…”

Oi, kuinka kaipaankaan tuota hetkeä, jolloin Jumalan valitut todella heräävät suuren pasuunan lailla kuuluvaan huutoon:

”Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.” (Matt.25).

Kuinka tärkeätä onkaan tiedostaa se hetki, jossa elämme, kaiken pimeyden ja sumun keskellä! Joka ei vielä tajua olotilaansa ja kaikkea mikä on kohtaava maanpiiriä, esittäköön ensitilassa kysymyksen:

”’Vartija, mikä hetki yöstä on? Vartija, mikä hetki yöstä on?’ Vartija vastaa: ’Aamu on tullut, mutta silti on yö. Jos vielä kyselette, niin kyselkää; tulkaa uudelleen.’” (Jes.21).

Ei ole mitään takeita siitä, kuinka usein meillä on mahdollisuus lähteä kyselemään todellista hetkeämme, etenkin jos emme tajua olevan kysymyksen yön hetkestä! Ainoa todellinen Valo ja Valkeus perustuu loppuun asti Häneen, joka on Maailman Valo, Herra Jeesus Kristus!

”Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra, ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text