Social Icons

Pages

tiistai 11. syyskuuta 2018

…jospa sinä minua kuulisit!

”Kuule, kansani, minä varoitan sinua; Israel, jospa sinä minua kuulisit! Älköön sinulla olko muukalaista jumalaa, äläkä kumarra vierasta jumalaa. Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka toin sinut Egyptin maasta; avaa suusi, niin minä sen täytän… …Oi, jospa minun kansani minua kuulisi ja Israel vaeltaisi minun teilläni, niin minä pian masentaisin heidän vihollisensa ja kääntäisin käteni heidän vihamiehiänsä vastaan.” (Ps.81).

Mikä on merkittävin vaara matkamme varrella tässä viimeisessä ajassa? Mikä on se ilmapiiri, joka tunkee kaikkialle kristillisissäkin piireissä, niin että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin? Se on hyvin laaja-alainen, mutta hengellinen, avoin silmä, näkee ensisijaisesti kaiken ylle kirjoitetun, useimmille näkymättömän punaisena vilkkuvan tekstin:

”Nyt on rauha, ei hätää mitään…”

Mutta kuka kertoo meille koko totuuden?:

”… silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas…(1.Tess.5).

Täsmentääksemme mistä rauhasta todella on kysymys kaiken nykyaikaisen sotaisuuden keskellä, joutuu ainakin kirjoittaja melko vaikean tehtävän eteen. Kysymys on sitä luokkaa, että itse kunkin on syytä vaipua rukoukseen ja itsensä tutkisteluun vieläkin syvällisemmin, koska asian ratkaisu perustuu selvästikin sanoihin:

”Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas..”

Rauhasta puhuvat ja sitä julistavat ovat siis kaikesta jumalallisesta Valosta huolimatta pimeyden vallassa, antaen kaikelle ilmiselvälle ristiriitaisuudelle ja ennen kokemattomalle aivan vääränlaisia selityksiä, niin että toteutuu aivan kirjaimellisesti sanankohta:

”Sentähden on oikeus meistä kaukana, eikä vanhurskaus saavuta meitä; me odotamme valoa, mutta katso, on pimeä, aamunkoittoa, mutta vaellamme yön synkeydessä. Me haparoimme seinää pitkin niinkuin sokeat, haparoimme niinkuin silmiä vailla; me kompastelemme sydänpäivällä niinkuin hämärässä, me olemme terveitten keskellä niinkuin kuolleet. Me murisemme kaikki kuin karhut ja kujerramme kuin kyyhkyset; me odotamme oikeutta, mutta sitä ei tule, pelastusta, mutta se on kaukana meistä. Sillä meidän rikoksemme ovat monilukuiset sinun edessäsi, ja meidän syntimme todistavat meitä vastaan; sillä meidän rikoksemme seuraavat meitä, ja pahat tekomme me tunnemme: me olemme luopuneet Herrasta ja kieltäneet hänet, vetäytyneet pois Jumalaamme seuraamasta, puhuneet sortoa ja kapinaa, kantaneet kohdussamme ja purkaneet sisimmästämme valheen sanoja. Oikeus työnnetään takaperin, ja vanhurskaus seisoo kaukana, sillä totuus kompastelee torilla, suoruus ei voi sisälle tulla.” (Jes.59).

Mikä tästä kaikesta on ollut ja on erityisesti tässä hetkessä seurauksena? Julkinen kristillinen mielipide ja ajattelu on lähes täydellisesti hylännyt ajatuksen siitä, että tässä ajassa olisi uskovaiselle tarpeen todellisen inventaarion suorittaminen ja parannuksen tekeminen! Olemme niin tottuneet oikeuden takaperin kulkemiseen, ettemme enää osaa nähdä todellisuutta omassa kristillisessä elämässä!

”Nyt on rauha, ei hätää mitään…”

Jos missä, niin tällä alueella kohtaamme kauhistuttavimman näennäisyyden hengen, joka ei oikeastaan missään kohden salli nähdä asianhaarojen outoutta! Aamu-uutisista jäi mieleeni soimaan erään haastateltavan suusta tullut, pariin kertaan toistunut sana: ”Outo”. Jos meillä on edes hiukan näkökykyä jäljellä, voimme nähdä todeksi sen, että se maailma, johon olimme tottuneet, on kadottanut muotonsa ja muuttunut todella oudoksi! Kuinka monta sotaa riehuukaan juuri tällä hetkellä kaikkialla maailmassa ja aivan oudot sanomat saapuvat tietoisuuteemme median välityksellä, niin ettei enää pysty erottamaan valeuutisia totuudesta! Ja juuri nyt sitten kuitenkin uutinen turvallisuudesta ja rauhasta sulkee sumupilveensä koko maailman! Kaikki tämä kantaa monenlaisilla kantopaareille luoksemme kaikenlaisia epäjumalia, jotka eivät suinkaan ole kadonneet menneisyydessä, vaan jotka kokevat uuden tulemisen entistä eksyttävämmässä hengessä!

”Kuule, kansani, minä varoitan sinua; Israel, jospa sinä minua kuulisit! Älköön sinulla olko muukalaista jumalaa, äläkä kumarra vierasta jumalaa. Minä olen Herra, sinun Jumalasi…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text