Social Icons

Pages

torstai 6. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivänä

”Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia. Pysyköön kukin, veljet, Jumalan edessä siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu.” (1.Kor.7).

Tänä itsenäisyyspäivänä joudun ajattelemaan kaikkia niitä sodasta kertovia kirjoja, jotka olen kuunnellut äänikirjoina. Kaikki kuvaukset ovat niin autenttisia ja koskettavia, että jossakin määrin joutuu tuntemaan häpeää niin omien kuin toistenkin kansalaisten asenteiden johdosta. Jostakin meille käsittämättömästä syystä Jumalan käsi oli kaikessa mukana, niin että itsenäisyytemme ja vapautemme ei ole missään suhteessa itsestään selvä asia. Kunnia siinä määrin kuin se heille kuuluu, isämme ja isoisämme puolustivat oikeuttamme ja vapauttamme todella uhrautuvalla mielellä ja antaumuksella. Mitä tästä uhrimielestä on nyt jäljellä kansamme keskellä – on pakko liittyä niihin tahoihin, jotka epäilevät sitä löytyvän tässä itsekeskeisessä ajassa huomattavasti vähemmän ja rajoitetummin!

Kuulemieni sotakuvausten johdosta en voi muuta kuin antaa kaiken päällimmäisen kunnian yksinomaan Jumalallemme, jonka suojeleva käsi oli kansamme kanssa viime sotien aikana! Kansa taisteli, mutta tuona aikana rukoili ja luotti Häneen, joka nyt tässä ajassa on lähes kaikin mahdollisin tavoin tehty epäluotettavaksi, ihmismielen luomaksi mielikuvitusolennoksi! Ei siis ole mikään ihme se suunta, mitä kansamme juuri nyt kulkee!

Olen jo unohtanut kenen esittämä ajatus oli aikanaan, jo vuosikymmeniä sitten, että kansamme ja johtajistomme ”elämöi itsenäisyydellä”. Onko meillä varaa siihen, sitä ei juuri kukaan halua ajatella kaiken aivan uskomattoman hyvinvoinnin keskellä! Uskoakseen että elämme maailman onnellisimmassa maassa, ei tarvitse muuta kuin ajatella niitä televisiossa esitettyjä kuvauksia sodan aikaisista ja sen jälkeisistä vuosista, jolloin kaikki perheen lapset eivät päässeet talvella yhtäaikaisesti ulos, koska oli vain yksi kenkäpari koko lapsilaumaa kohden!

Kaiken esitetyn nähneenä ja kuulleena on pakko ajatella, että hyvinvoinnin lisääntyminen olosuhteiden kehityksen myötä on aikaansaanut kiitollisuuden ja luottamuksen sijasta aivan käsittämätöntä ja perusteetonta tyytymättömyyttä! Mitä sanoo tämänpäiväinen lainauksemme?

”Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia. Pysyköön kukin, veljet, Jumalan edessä siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu.”

Tämä lainauksemme sopii hyvin tämänpäiväiseen juhlintaamme. Niin itsenäisyytemme kuin pelastuksemmekin on kalliisti ostettu, eikä meillä ole varaa itsenäisyydellä elämöimiseen sen paremmin maallisessa kuin ei hengellisessäkään mielessä! Kaikenlainen ja kaikenasteinen elämöinti kieltää ja torjuu kaiken jumalallisen vaikutuksen, koska siten ihminen kadottaa kosketuksensa kaikkiin taustatekijöihin, jotka usein ovat melko näkymättömiä, mutta sitäkin vaikuttavampia! Antamalla kunnian Jumalan sijasta ihmiselle ja hänen ansioilleen ja teoilleen, itse kukin antautuu huomaamattaan, kaikenlaisessa vapaudentunteessaan, jonkun ulkopuolisen orjaksi!

”Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia. Pysyköön kukin, veljet, Jumalan edessä siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu.”

Kuinka elävä kuvaus kaikelle hengelliselle ja maalliselle väärälle pyrkimykselle onkaan kuuluisan sarjakuvan Ahmed Ahne, joka hintaan mihin tahansa haluaa kalifiksi kalifin paikalle! Uskomme sitä tai emme, jokainen omaan paikkaansa ja asemaansa tyytymätön luotu rikkoo olemisen merkittävintä säädöstä vastaan: Jumalan maailmassa ei kukaan voi ottaa jonkun toisen paikkaa!

Antakaamme siten, kukin omasta asemastaan ja omalta paikaltaan kunnian sille jolle se todella kuuluu! Itsenäisyydellä elämöiminen on mitä ristiriitaisin asia, koska se päällystää ”univormumme” rintapielet ansaitsemattomilla kunniamerkeillä, jotka tulisi nähdä vain isiemme ja isoisiemme muistona lipastojen päällä! Kuinka järjetöntä onkaan kaikki ”kunniamerkkien” jakaminen niin maallisessa kuin hengellisessäkin mielessä! Kunnia ja kiitos kaikille sotaveteraaneillemme tänä päivänä, niin vielä eläville, kuin edesmenneillekin! Mutta niin heihin kuin meihinkin pätee jumalallinen totuus, joka asettaa todellisen kunnian ja ansion oikealle paikalleen!

”Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme…” (Apt.17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text