Social Icons

Pages

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Matildan hattu!

Matildan hattu!

Olin jo suuressa määrin unohtanut viime kerralla julkaisemani kirjan, joka perustuu täysin tositapahtumiin - vain nimiä on muuteltu, koska kirjoittamiseni aikana äitini vielä oli elossa. Tilanne oli tuolloin se mikä oli, ja varmastikin on tapahtunut jonkinasteista muutosta, enkä julkaisekaan kirjaa mustamaalatakseni kotikaupunkini vanhusten hoitoa, mutta jo pelkästään kuultuani professori Sirkka-Liisa Kivelän haastattelun voin päätellä jokaisen ajattelevan ihmisen kanssa, että yleinen tilanne maassamme on kuvatun kaltainen, yhä vielä! Miksi ei enemmän puhuta, vaippojen vaihtamisen ja hoitohenkilökunnan vähyyden sijasta vanhusten henkisestä puolesta?

Miksi tuntuu ja näyttää siltä, että kuulun todella harvoihin asian esiin nostaneisiin? Olen ollut viime päivät, luettuani omat kirjoitukseni useaan kertaan, kuin jonkinlaisessa vapinassa, etenkin luvun ”Matildan hattu” johdosta. Sairaalapaikasta johtuen, vuoteenkin paikan vaihtuessa usein lähes päivittäin, ei äidilläni ollut noissa olosuhteissa yhtään ainoaa esinettä, joka olisi auttanut häntä yhdistämään omalla tavallaan sekavan mielensä omaan persoonallisuuteen ja entiseen elämäänsä. Kun sitten tuli kevät ja hänet voi viedä ulos, jouduin etsimään hänelle sopivia ulkoiluvaatteita. On suorastaan vapisuttavaa ja järkyttävää muistella noita ensimmäisiä hetkiä ja päiviä äitini saatua käteensä tutun, ikivanhan hattunsa! Edessäni istui pyörätuolissa aivan eri ihminen kuin ennen hatun näkyviin ilmestymistä! Liikutukseni oli tuolloin niin kokonaisvaltainen, ettei sen tuoma vaikutus ole häipynyt vieläkään. Hattu on jossakin asuntoni kätköissä yhä vielä! Liikutukseltani en pysty kuvailemaan tuota tapahtumaa uudelleen, mutta se on jokaisen luettavissa otsikon ”Matildan hattu” alla. Aivan konkreettisesti ja havaittavasti ”Matilda” (Aili Maria) sai jälleen, pitkän ajan kuluttua, kosketuksen omaan itseensä ja entiseen elämäänsä!

Mieti kenelle voisit kopioida kirjasen tai antaa sen nettiosoitteen. (Pyydettäessä voin rajatusti lähettää kirjasen monisteena. Sähköpostiosoite kotisivullani) Vaikutusmahdollisuutemme taitavat olla hyvin rajalliset, mutta ehkä sittenkin voisimme oikeanlaisen julkisuuden avulla suoda jollekin ”Matildalle” jotakin parempaa! Mistä tiedämme, vaikka Sinä tai minä itse olisi tuo ”Matilda tai Martti”!

Lätetä kopio allaolevasta koodista jollekin!



Hakusana "Vanhustenhoidon synkät pilvet"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text