Social Icons

Pages

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Mitä Jeesus tekisi?”Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.” (Gal.1).

On olemassa vain yksi paikka, jossa Jumala kohtaa luomansa ihmisen oman suosionsa ja valintansa mukaisesti! Sen ilmoittaa Jumalan Sana, Raamattu, meille jokaisella lehdellään, jokaisella lauseellaan, jokaisella sanallaan, jokaisella kirjaimellaan! Olemme jo joskus aikaisemmin tuoneet julki, että jos et voi nähdä Herraa Jeesusta Kristusta jokaisessa Kirjan sanassa, tulee sinun lukea uudelleen! Mihin tämä kaikki perustuu, ja on perustunut Alusta lähtien?

”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.” (Joh.1).

Kuinka voikaan olla mahdollista kaikenlaisten toisenlaisten evankeliumien julistus, mihin veljemme Paavali viittaa? Nämä evankeliumit pienellä kirjoitettuna eivät leijaile ilmassa jonkinlaisten tuulten kuljetettavana, vaan niitä luetaan meille kaksijalkaisten kantamana samasta Kirjasta otettuina (irti asiayhteydestään), kuin mistä mekin ammennamme hyvässä uskomuksessa ja luottamuksessa! Me tiedämme tarkasti miten suhtautua lukemaamme entisaikojen esikuvan mukaisesti:

”Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet.” (Apt.17).

Läheskään kaikki eivät toimi esikuvamme mukaisesti, ja Paavalin varoitus ja suoranainen kirous kantaa silmiemme eteen totuuden, joka ei pala tulessakaan:

”Nämä sanat ovat vakaat ja todet, ja Herra, profeettain henkien Jumala, on lähettänyt enkelinsä näyttämään palvelijoilleen, mitä pian tapahtuman pitää. Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!” (Ilm.22).

”Nämä sanat” ovat kiinteä osa sitä Sanaa, josta luimme aivan aluksi:

”Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.”

Siksi voimme nyt käsittää veljemme Paavalin asenteen kaikkea sitä vastaan, mikä poikkeaa Jumalallisesta Valtaväylästä, Aidosta ja Totisesta Evankeliumin Tiestä, joka ei ole enempää eikä vähempää kuin Persoona, Jumalamme ilmestyminen lihassa. Siksi meille julistetaan jumalallisella arvovallalla:

”Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. Hän, joka näitä todistaa, sanoo: ’Totisesti, minä tulen pian.’” (Ilm.22)

Kuinka voisimme siis kuvitellakaan ottavamme pois jotakin Hänestä, joka on Elävä Totuus, Lihaksi tullut Sana, Portti iankaikkiseen Elämään, Tie, Totuus ja Elämä!

”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, ja koska meillä on ’suuri pappi, Jumalan huoneen haltija’, niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta…” (Hebr.10).

Kysykäämme siis tässä myöhäisessä hetkessä, mitä Jeesus tekisi kohtaamissamme tilanteissa!

(Jos kovat helteet jatkuvat maassamme, voi olla että en jaksa keskittyä kirjoittamiseen. Viime kesänä tietokone ilmoitti kuumenevansa liikaa ja sammutti moneen kertaan itsensä. Mutta et taida vielä ollut lukenut kaikkia entisiä tekstejä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text