Social Icons

Pages

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Oikea ymmärrys





”Näin sanoo Herra, sinun lunastajasi, Israelin Pyhä: Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä. Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot; sinun lastesi paljous olisi niinkuin hiekka, sinun kohtusi hedelmä niinkuin hiekkajyväset, sen nimi ei häviäisi, ei katoaisi minun kasvojeni edestä.” (Jes.48).

Jumalan lupaukset ovat voimassa vielä tänäänkin, riippumatta maailmassa vallitsevista olosuhteista. Koko maailma on pahan vallassa, sanoo sana jo vuosituhansia sitten.

”Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä. Lapsukaiset, kavahtakaa epäjumalia.” (1.Joh.5).

Pahaa on siis kaikkialla siellä, mistä sitä ei ole syrjäytetty, ajettu pois! Me tarvitsemme erikoisesti sitä ymmärrystä, josta Johannes puhuu. Tämä ymmärrys on annettu meille tunteaksemme Herran. Meille on todella vähän hyötyä siitä ymmärryksestä, joka vallitsee maailmassa Baabelin esikuvan mukaisesti:

”Ja Herra sanoi: ’Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä’.” (1.Moos.11).

Meille on annettu terve järki, ymmärrys, myöskin maallisissa asioissa, mutta tietynlainen raja on ylitetty erikoisesti meidän sukupolvemme aikana. Muistan vielä sen ajan kun koululaisena konttasin olohuoneen lattialla juotoskolvin kanssa, rakennellen ensin kidekonetta ja sitten jonkinlaista radiotakin. Miten se niin kävikään, että johdot menivät jotenkin väärin päin ja transistori kärähti! Suuri harmi, ajatellen pieniä taskurahoja!

Siihen aikaan käsitin vielä jotakin elektroniikasta, mutta ei kestänyt montakaan vuotta kun käsitin, etten enää käsitä näistä asioista yhtään mitään! Kaikki meni aivan uskomattomaksi ja tavalliselle mielelle käsittämättömäksi erikoisesti mikrotekniikan johdosta. Kiinnostus vaimeni ymmärryksen vähentyessä.

Elinaikanani on siis tapahtunut aivan uskomaton kehitys olohuoneen lattialla konttaamisesta Yhdysvaltain Piilaaksoon! Mikään ei enää tunnu olevan mahdotonta kasettien ja äänilevyjen siirryttyä historiaan auttamattoman vanhanaikaisina! Nyt kirjoitan tietokoneella tekstiä ja blogini ansiosta se on muutamassa sekunnissa luettavissa ympäri maailmaa, viidentoistatuhannen lukukerran lähestyessä.

Ymmärryksemme Jumalan Kaikkivaltiuden suhteen Luojana ja Taivaallisena Isänämme on omalla tavallaan lisääntynyt geenitietämyksen ja dna:n johdosta. Nyt ymmärrämme entistä paremmin, ettemme ihmisinä pysty käsittämään juuri mitään Jumaluudesta ja maailmankaikkeudesta. Tiedämme vain, ettei kaikki ole voinut syntyä jostakin räjähdyksestä tai sattumasta. Mutta jos emme tarkkaa, annamme helposti maailmallisen viisauden tunkeutua hengellisellekin alueelle!

Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot!”

Herramme ei todellakaan anna meille niin kuin maailma antaa! Edellinen lupaus pätee vieläkin, mutta vain jos pitäydymme hengelliseen ymmärrykseen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text