Social Icons

Pages

torstai 17. syyskuuta 2015

Semmoisia puheita osa 1



”Kun Pietari hänet näki, sanoi hän Jeesukselle: ’Herra, kuinka sitten tämän käy?’ Jeesus sanoi hänelle: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua.’ Niin semmoinen puhe levisi veljien keskuuteen…” (Joh.21)

Olemme selvästikin tekemisissä tragikoomisten asioiden kanssa. Miksi juuri seurakunnallisissa piireissä on joutunut kokemaan ja kuulemaan näitä asioita aivan järkyttävässä määrin! Semmoisia puheita on koko uskonnollinen maailma ollut täynnä, ja parempaa suuntaa ei näytä olevan tulossakaan. Mistä sitten kaikki johtuu, kun jopa Herramme selvät sanat selitettiin aivan väärällä tavalla?

”Niin semmoinen puhe levisi veljien keskuuteen, ettei se opetuslapsi kuole; mutta ei Jeesus sanonut hänelle, ettei hän kuole, vaan: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee?’ Tämä on se opetuslapsi, joka todistaa näistä ja on nämä kirjoittanut; ja me tiedämme, että hänen todistuksensa on tosi.” (Joh.21)

Itse koen olevani jollain lailla puun ja kuoren välissä! Minulla olisi varmastikin suunnattomasti enemmän lukijoita jos kirjoittaisin jostakin aivan muusta, tai jättäisin kirjoittamatta ”semmoisista puheista”! Kuinka usein joudunkaan suorastaan huutamaan ääneni käheäksi katon harjalta tiedottaakseni ihmisille, veljilleni ja sisarillenikin, ettei Jeesus todellakaan ole sanonut tiettyjä asioita! Mistä ovat nämä puheet levinneet kulovalkean tavoin veljien ja sisarten keskuuteen ja miksi? Uskovainen ihminen on aivan sairaan kiinnostunut kuulemaan ja puhumaan uutta voidakseen siten erottautua päätä pidempänä ja tietäväisempänä muita!

Hengellisellä alueella meidän tulee olla todella tarkkoja mitä ja miten kuulemme. Vaikka sanoin olevamme tragikoomisella alueella, ei se tarkoita että olisi tilaa nauramiselle. Kaikki väärä informaatio on todella vaarallista ja vahingollista koko hengelliselle yhteisölle ja sen maineelle!
Aikanaan minulle ilmoitettiin erään helsinkiläisen veljen kuolemasta, ja surtuani jonkin aikaa jouduin todella hämmästelemään saadessani jatkuvasti postia häneltä! Vastaavanlaisia tietoja tihkui korviini vuosikausien ajan eri piireistä. Surullista, todella surullista, kun joku jopa haudataan ennen aikojaan!

Ei ole edes tarpeen mennä kaikkiin niihin ”varmoihin tietoihin”, joita itsestänikin on levitetty jo puolen vuosisadan ajan! Miksi emme ole varovaisia huultemme hedelmän suhteen, kun Herrammekin niin vakavasti varottaa meitä väärien tietojen levittämisestä! Ei ole niinkään vakavaa, jos käsitämme toinen toisemme väärin, mutta että Herramme sanomana levitämme väärää tietoa, on jo suorastaan kauhistuttavaa!

Jatkakaamme tästä tulevina päivinä.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text