Social Icons

Pages

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Muuttumaton Jumala


”Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä. Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä.” (Joh.10).

”Sillä minä, Herra, en muutu…” (Mal.3).

Muutama päivää sitten uutisissa esiintyi kuuluisa amerikkalainen kirjailija, jonka kirjan perusteella esitettiin vakavamielisesti kysymys, voitaisiinko mahdollisesti tulevaisuudessa korvata uskonnot tietotekniikalla, eli tietokoneella. Tämä ei voinut olla herättämästä voimakkaita tunteita kirjoittajassa. Miksikäs ei useimpia uskontoja voitaisi korvata jollakin uudella ja ajankohtaisella, mutta mitä tulee kristinuskoon, on ajatus suorastaan karmiva! Ihminen voi ajatella mitä haluaa, siihen hänelle on suotu vapaus, mutta hänen ajatuksiinsa pätee yhä vielä:

”Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä.”

Lähes kaikki vieraat äänet lausuvat jopa hyvin syvällisiäkin sanoja lainaten Raamattua, mutta niiden koko sanoma kaikuu vieraana aidon uskovaisen korvissa, sydämessä. Me emme selvän tietoisuutemme, uskomme perusteella, ole tekemisissä minkään uskonnon kanssa, vaan Uuden Elämän kanssa. Tämä Elämä perustuu Hyvään Paimeneen, jonka puhe ei ole ainoastaan sanoja, vaan Elämää! Ei siis ole kysymys vain joidenkin ajatusten, sanojen toistamisesta, vaan Äänestä, todellisesta sisällöstä!

Kuinka voisimme korvata millään inhimillisellä ajatusmaailmalla tai laitteella Herramme, josta selvästi sanotaan:

Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…” (Hebr.13).

Mihin perustuu pohjimmiltaan lainauksemme varoitus monenlaisista ja vieraista opeista? Kaiken Raamatun kokonaistodistuksesta poikkeavan takana ei ole vain jokin inhimillinen ajatus ja näkökanta, vaan kaikki vieras ääni perustuu vieraisiin, Jumalaa kohtaan vihamielisiin voimiin ja niiden ääniin!

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.” (Ef.6).

Nämä hallitukset ja vallat ovat täysin selvillä jumalallisesta suunnitelmasta, ja niillä on tarkempi tieto kaikesta kuin meillä kenelläkään! Nämä voimat eivät pelkää kädessä ojennettua Raamattua, vaan osaavat sen ulkoa! Mistä siis voimme erottaa oikean ja väärän?

”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä. Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.” (Joh.8).

Mihin perustuu tämä valheellisuus? Sanan selittämiseen, väärin lainaamiseen, väärin yhdistämiseen, kuten voimme nähdä ja kuulla käärmeen lähestyessä Eevaa. Eevan epäilyksiä ei herättänyt käärmeen sihisevä ääni, koska se peittyi inhimillisesti mieluisiin,väärin tulkittuihin Jumalan ajatuksiin ja sanoihin!

Mikä siis on tärkeintä meillekin tässä ajassa, kaiken tietomäärän keskellä:

”Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä.”

Herran aito läsnäolo ja HÄNEN ÄÄNENSÄ, JOTA EI KUKAAN KYKENE JÄLJITTELEMÄÄN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text