Social Icons

Pages

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Kokonaisvaltainen Elämä!



”Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.” (Room.6).

On isänpäivä. Mieleeni herää monenlaisia ajatuksia ja muistoja menneiltä vuosilta ja vuosikymmeniltä. Niistä voisi kirjoittaa useamman tuhatta sivua tekstiä, mutta koen parhaaksi keskittyä asioihin, jotka koskevat meitä kaikkia. Itse asiassa olen aikanaan sijoittanut suuren määrän elämääni, melkoisesti muunneltuna, Keski-Euroopassa asuvan Johanneksen persoonaan. Niin, elämäni on ollut todella erikoislaatuinen monessa suhteessa ja sisältänyt suuren määrän asioita, jotka ovat saaneet aikaan melkoisen määrän turbulenssia ja myrskyisiä aaltoja!

Ns. hyvät asiat eivät herätä mielessäni niinkään suuria tunnekuohuja, kuin kaikki vastatuulet ja suoranaiset hengelliset tsunamit. Kaikessa nöyryydessä katson oikeudekseni ajatella, että kyllä Herrallani on täytynyt olla jotakin sellaista sijoitettuna elämääni ja persoonaani, mikä vihamielissä piireissä ja henkivalloissa on katsottu niin laajojen hyökkäysten perusteeksi! Veljeni, sisareni, olkoon tämä lohdutukseksi sinullekin, jos koet omaksesi ajatuksen:

”Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita. Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne.” (1.Piet.4).

Mikä on kaikessa villakoiran ydin? Me emme ole vain omaksuneet jonkinlaista osa-aluetta elämäämme, ikään kuin pienenä, itsenäisenä vatikaanina Rooman keskelle, vaan Paavali tuo muutamalla sanalla esiin Jumalan kokonaissuunnitelman!

”…samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.”

Tämän todellinen käsittäminen ja hengellisesti ymmärtäminen taitaa useimmille olla elämänlaajuinen ja – pituinen projekti! Ei todellakaan ole tarkoitus perustaa olemukseemme jonkinlainen rajattu ja itsenäinen kirkkovaltio, joka huolehtii persoonamme hengellisistä tarpeista rajatuilla alueilla ja aikoina, rajatussa määrin. Näin kuitenkin tapahtuu useimpien ihmisten elämässä siinä määrin, että se on tullut tavallaan maailmanuskonnoksi!

Harvoja tuntuu häiritsevän se, että todellisuudessa valta ei olekaan tällä ”kirkkovaltiolla” meissä, vaan omalla persoonallamme, jonka käytännössä olemme jakaneet useampaan kuvitteelliseen persoonaan. Siten mitä erilaisimmat äänet ja ajatukset käyvät omaa kamppailuaan olemuksessamme, kiistellen uskonnollisuudesta! Näistä muutamista lauseista selviää ajattelevalle ihmiselle se, ettei Jumalalla välttämättä tarvitse olla mitään tekemistä uskonnollisuutemme kanssa!

”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole Hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua Hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.” (Hebr.4).

Jumalan Sanan vaikutus siis ulottuu koko olemukseemme, sieluun, henkeen ja ruumiiseen, kehoon! Meiltä ei selvästikään odoteta mitään osa-aikaista tai rajattua hengellisyyttä, vaan kokonaisvaltaista Uutta Elämää, joka ei selvästikään ole peräisin tästä maailmasta tai sen voimista! Tämä Elämä ei myöskään perustu inhimillisiin arvioihin ja näkemyksiin, hyväksymistodistuksiin, vaan kaiken inhimillisen ajattelun ylittävään Läpivalaisuun, jolle mikään luotu ei ole näkymätöntä. Me emme siis ole tilivelvollisia kenellekään ihmiselle tai uskonnolliselle vallalle, vaan Hänelle, joka on sydämen ja ajatusten ja aivoitusten Tuomitsija!

Kiitos esirukouksistanne! Yleinen olotilani on kohentunut melkoisesti, mutta kiusallisin vaivani, joka estää matkustelun melko täydellisesti, tuottaa suurta mielipahaa ja osittaista masennustakin. Jos siis jaksatte, rukoilkaa puolestani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text