Social Icons

Pages

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tyytykäämme yksinkertaisuuteen!


”Herra varjelee yksinkertaiset; minä olin viheliäinen, mutta hän auttoi minua. Palaja, sieluni, takaisin lepoosi, sillä Herra on tehnyt sinulle hyvin. Sillä sinä olet pelastanut minun sieluni kuolemasta, minun silmäni kyynelistä, jalkani kompastumasta. Minä saan vaeltaa Herran kasvojen edessä elävien maassa. Minä uskon, sentähden minä puhun, minä, joka olin kovin vaivattu.” (Ps.116).

Miksi Sana puhuu niin kovin sanoin väärämielisistä rikkaista ja itsevarmoista ihmisistä? Jumala haluaa ihmisen tajuavan, kuinka riippuvainen hän on Hänestä ja Hänen suunnitelmastaan. Maallisen rikkauden etsiminen ja rakastaminen on siis selvässä ristiriidassa jumalallisen näkemyksen kanssa, sen ovat todistaneet kaikki menneet vuosituhannet.

”Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut.” (Hes.16).

Kuinka elävä kuva tämä onkaan tästä ajasta, jolloin kaikki menneisyyden ennustukset toteutuvat aivan erikoisella, silminnähtävällä tavalla!

”Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin. Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen. Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla. Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.” (1.Tim.6).

Tämä sanankohta ei itse asiassa tarvitse sen kummempia selityksiä, niin selvää puhetta se on meille tässä ajassa! Sen perusteella ymmärrämme aivan uudella tavalla ensimmäisen lainauksemme:

”Herra varjelee yksinkertaiset; minä olin viheliäinen, mutta hän auttoi minua. Palaja, sieluni, takaisin lepoosi, sillä Herra on tehnyt sinulle hyvin. Sillä sinä olet pelastanut minun sieluni kuolemasta, minun silmäni kyynelistä, jalkani kompastumasta.”

Nyt ymmärrän myöskin aivan elävällä tavalla, miksi koko elämäni ajan olen aivan päivittäisestä johdatuksesta joutunut elämään kädestä suuhun. Rikkautta suodaan joillekin ihmisille selväksi siunaukseksi, mutta useimmille se näyttää selvästi olevan ilmeinen kirous! Kuinka kiitollinen saankaan olla yksinkertaisuudesta ja viheliäisyydestäkin ihmisten silmissä! Minulla ei ole mitään mielikuvaa siitä, että joku todella varakas olisi ottanut yhteyttä tai tarjoutunut tukemaan työtämme. Herra on todella pelastanut minut lukuisilta toivomiltani ja rukoilemiltani asioilta, jotka olisivat olleet vain vahingollisia minulle ja tuottaneet kompastuksen ja aiheuttaneet kyyneleitä.

”Sillä sinä olet pelastanut minun sieluni kuolemasta, minun silmäni kyynelistä, jalkani kompastumasta.”

On olemassa niin monenlaisia kyyneleitä! Tämä kohta tarkoittanee kyyneleitä, jotka johtuvat vääristä ratkaisuista ja teoista. Siksi on todella tärkeää tiedostaa myöskin:

”Vilppi ja valhepuhe pidä minusta kaukana. Älä köyhyyttä, älä rikkautta minulle anna; anna minulle ravinnoksi määräosani leipää, etten kylläisenä tulisi kieltäjäksi ja sanoisi: Kuka on Herra?’ ja etten köyhtyneenä varastaisi ja rikkoisi Jumalani nimeä vastaan.” (Snl.30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text