Social Icons

Pages

torstai 9. maaliskuuta 2017

Aidan takana!


Kuinka erilaista onkaan hengellinen elämä tänään verrattuna siihen aikaan kun veljemme Frank Mangs vielä vaikutti keskuudessamme! Oikeastaan mikään ihmisen vaikutuksen piirissä ei ole säilynyt samanlaisena.

Itselläni on mielessäni aivan selvä ja voimakas mielikuva eri suuntausten toiminnasta ja opetuksesta siitä lähtien kun astuin uskon tielle syksyllä 1964. Jumala ei ole hetkeksikään muuttunut, mutta aikojen vaihtelut ovat saaneet ihmisen muuttamaan mieltään mitä erilaisimpien opintuulten ja maailman tapahtumien mukaisesti.

Hämmästyttävintä uskonelämäni alkutaipaleella oli kuunnella eri vierailevien puhujien opetusta eri seurakunnissa. Itse luin Raamattua melko ahkerasti ja pian minulle selvisi mitä siihen on kirjoitettuna. Koin melko ahdistavana sen, kuinka aivan Mangsin kirjoitusten mukaisesti kaikkialla rakenneltiin noita ”harmaita aitauksia” eri ryhmien välille, eikä kestänyt kauankaan kun jo pelkäsin joutuvani jonkinlaiseen häkkiin. Nuo aidat rakentuivat aivan yllättäen sinnekin, missä niitä ei osannut odottaa, suuren osan niistä ollessa ikään kuin näkymättömiä korkeajänniteaitoja, joihin pakeneva törmäsi aiheuttaen sokaisevia purkauksia ja tuskallisia haavoja!

Berliinin muuri ja nyt suunnitteilla oleva Meksikon muuri jäävät tuhoisuudessaan varjoon kaikkien näiden uskonnollisten muurien rinnalla!

Kuinka totta onkaan ollut ja on edelleenkin se, mistä Paavali meitä varoittaa!:

”Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sentähden, että minä puhun teille totuuden? Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.” (Gal.4).

Eristämiseen tarvitaan aina jonkinlainen aita tai häkki! Kävin noina ensimmäisinä uskonvuosina kaikissa paikkakuntani seurakunnissa, ollen aina pahennuksena, olin sitten missä tahansa! Kaikissa annettiin ymmärtää minun kuuluvan juuri siihen joukkoon, jonka kokouksessa sillä hetkellä olin. Minun tuli käyttää puhujanlahjojani juuri sen seurakunnan ja joukon hyväksi! Hengessäni koin mitä erilaisimpien aitojen rakentuvan ympärilleni ja useaan kertaan hädin tuskin ehdin pujahtaa ulos ennen raskaan oven pamausta takanani! Kaiken tämän johdosta tuli jonkinlaista traumaattisuutta elämääni, sitä en voi totuuden nimessä kieltää!

Näistä asioista olen kirjoittanut blogissani vuosia sitten. Kirjoitus löytyy hakusanalla: Häkkien valtakunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text