Social Icons

Pages

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Uskon kestävyys koetellaan!



”Sentähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.” (1.Piet-1).

Kuinka tärkeää onkaan oikeanlainen valvonta jo maallisen rakentamisen alueella! Miksi ei sitten olisi aivan oikein ja kohtuullista, että hengelliselläkin alueella suoritetaan valvontaa, koska on kysymys todella tärkeistä ja iankaikkiseen turvallisuuteen liittyvistä asioista!

Maassamme on aina luotettu totunnaiseen rakentamiseen ja betonia on pidetty itsestään selvästi turvallisena materiaalina. Mutta mitä olemmekaan viime aikoina saaneet kuulla ja lukea! On purettu juuri rakennettuja siltoja ja rakennuksia, koska testit ovat osoittaneet betonin laadussa selviä puutteita! Tuskin oli saatu kotikaupungissani uusi vanhainkoti harjakorkeuteen, kun jo lujuuslaskelmat osoittivat rakennuksen voivan sortua myrskytuulessa, seinien pettäessä! Kaikki tuntuu suorastaan järjettömältä, joten minäkin saatoin esittää oman kantani ongelman ratkaisemiseksi. Seinien tukemiseksi tulee kaikki vanhusten vuoteet pultata seinään ja lattiaan!

Hengelliselläkin alueella on selvästi todettavissa vastaavanlaisia ongelmia. Kuinka eläväksi onkaan viime aikoina tullut sanankohta:

”Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus. Sen Jumalan armon mukaan, joka on minulle annettu, minä olen taitavan rakentajan tavoin pannut perustuksen, ja toinen sille rakentaa, mutta katsokoon kukin, kuinka hän sille rakentaa. Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus. Mutta jos joku rakentaa tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, niin kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on.” (1.Kor.3).

Kuinka tärkeää onkaan Taivaallisen Rakennustarkastajan puuttuminen rakentamiseemme tämän elämän aikana! Hengellinen rakentaminen ei ole mitään pyhäpäivien näpertelyä, vaan arkistakin arkisempaa ahertamista ja materiaalien tarkkaa valintaa!

”…että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan…”

Armoa, armoa on kaikki kokemamme tutkinta ja koettelu mitä erilaisimmissa koepenkeissä, jotta kestäisimme tulevissa myrskyissä!

”…että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.” (1.Piet.1).

Miettikäämme mitä merkitsee ”riemuitseminen sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla!” Se taitaa olla jotakin valtavasti suurempaa kuin vain ennalta ilmoitetut ylistyskokoukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text