Social Icons

Pages

perjantai 18. elokuuta 2017

Jos se olet Sinä, Herra! 2



”Mutta venhe oli jo monen vakomitan päässä maasta, aaltojen ahdistamana, sillä tuuli oli vastainen. Ja neljännellä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä. Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän järven päällä, peljästyivät he ja sanoivat: ’Se on aave’, ja huusivat pelosta. Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: ’Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö.’ Pietari vastasi hänelle ja sanoi: ’Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten.’ Hän sanoi: ’Tule.’ Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö. Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: ’Herra, auta minua.’ Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: ’Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?’ Ja kun he olivat astuneet venheeseen, asettui tuuli.” (Matt.14).

Myrsky ei ota tyyntyäkseen, vaan eilisten ja tämänpäiväisten uutisten perusteella se vain näyttää pahenevan! Sitä tarkkaillessamme olemme vaikeiden ratkaisujen keskellä. Mitä tulisi tehdä, miten toimia? Myrskyn silmä ei ole aivan välittömässä läheisyydessämme, mutta kaikki aikaansaa melkoista neuvottomuutta ja ankaraakin pohdintaa. Kertomuksemme vei jo eilen meidät venematkalle, joka ei sujunut aivan odotusten mukaisesti. Mitä me oikein odotamme, mihin pyrimme kaiken kuulemamme ja lukemamme perusteella?

Kaiken tiedossamme olevan johdosta suunnittelemme päivittäistä ja tulevaa elämäämme melko tavalla entiseen malliin, mutta jokin saa meidät varautumaan eteemme tuleviin asioihin, ehkä aivan itsemme sitä tiedostamatta. Ensisijaisena asiana elämässämme on välttyminen kaikelta ikävältä ja odottamattomalta, joten tavalla tai toisella varmaankin jokainen meistä pohtii syntyjä syviä. Turvallisuuden tunnettamme horjutetaan nyt ennen näkemättömällä tavalla, siinä määrin että varaudumme mielessämme taistelemaan koskemattomuutemme ja oikeuksiemme puolesta.

Terve järki kertoo meille jokaiselle, että ratkaisu ei ole erilaisissa turvajärjestelyissä betonibunkkereineen ja erilaisine aseineen. Tästä emme lainkaan puhu aiheemme yhteydessä, koska se jo eilen vei meidät hengelliselle alueelle. Kysymyksemme kuului:

Jos se olet sinä, Herra, niin…”

Tilanteemme saa meidät kyselemään, koska se inhimillisen mielen mukaan on käsittämätön kaikesta Jumalan Sanasta lukemastamme huolimatta. Me kohtaamme nyt mielestämme kestämättömiä seikkoja uskonelämässämme aivan opetuslasten tavoin, jotka heittelehtivät sinne tänne myrskyssä. Lukuisat lähimmäisemme ovat kaiken tuulten lisääntymisten keskellä ratkaisseet ongelmansa sulkeutumalla sisätiloihin etsimällä turvaa neljän seinän sisältä. Miksi ottaa turhia riskejä lähtemällä matkalle? Käsitämmekö kaiken tämän merkitsevän kieltäytymistä elämästä?

Elämä suorastaan pakottaa meidät astumaan veneeseemme, pysyäksemme liikkeellä, sillä paikalleen jääminen on kuolettavaa hengellisessä elämässä!

Jos se olet sinä, Herra, niin…”

Jos emme oikealla tavalla ole tutustuneet Herraamme, kohtaamme pakostakin tilanteita, joissa emme tunnista Häntä inhimillisen hätämme johdosta! Hetkeä aikaisemmin Pietarikin oli huutanut kauhusta Herran lähestyessä heitä vetten päällä, pitäen Häntä aaveena! Hän ei kai vieläkään ole täysin varma asiasta, koska käyttää sanontaa:

Jos se olet sinä, Herra, niin…”

Sana ”jos” tässä yhteydessä on monessa mielessä loukkaava jos se kohdistuu meihin itseemme. Me emme pidä jossittelusta hengellisen elämän alueella, etenkin koskien palvelustehtäviä!

”…koska te etsitte todistetta siitä, että minussa puhuu Kristus, joka ei ole heikko teitä kohtaan, vaan on teissä voimallinen.” (2.Kor.13).

Miksi Herra minussakin on saanut monet ihmiset huutamaan kauhusta: ”Aave! Jos sinä olisit todella jumalanpalvelija, sinä olisit aivan toisenlainen ja puhuisit meille vain mieluisia asioita!”

Herrassa itsessään ja Hänen ilmestymissään ei ole mitään aavemaista ja pelottavaa, vaan kaikki aavemaisuus on vain ihmisen mielessä ja olemuksessa! Me ihmisinä olemme monessa suhteessa mörköjä toinen toisellemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text