Social Icons

Pages

keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Jumala, minun Jumalani!

”Auta minut oikeuteeni, Jumala, ja aja minun asiani armotonta kansaa vastaan. Päästä minut kavaloista ja vääristä ihmisistä. Sillä sinä olet minun Jumalani, minun linnani. Miksi olet minut hyljännyt? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana? Lähetä valkeutesi ja totuutesi. Ne minua johdattakoot, viekööt minut sinun pyhälle vuorellesi, sinun asuntoihisi, että minä saisin tulla Jumalan alttarin eteen, Jumalan eteen, joka on minun iloni ja riemuni, ja kiittäisin kanteleilla sinua, Jumala, minun Jumalani. Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.” (Ps.43).

”Jumala, minun Jumalani.”

Hän on Jumala, Maailmankaikkeuden Jumala, mutta mikä on meidän kannaltamme, minun kannaltani merkityksellisintä, tämä Jumaluus on ennen kaikkea kiinnostunut yksilöistä, minun ja sinun kaltaisista maan matosista!

”Älä pelkää, Jaakob, sinä mato, sinä Israelin vähäinen väki: minä autan sinua, sanoo Herra, ja sinun lunastajasi on Israelin Pyhä. Katso, minä panen sinut raastavaksi puimaäkeeksi, uudeksi, monihampaiseksi. Sinä puit ja rouhennat vuoret, muutat kukkulat akanoiksi; sinä ne viskaat, ja tuuli ne vie ja myrsky ne hajottaa.” (Jes.41).

Kuka sen voisi inhimillisellä järjellänsä käsittää? Mihin kaikkeen pystyykään ”mato ja vähäinen väki”, kun se on oikeanlaisessa yhteydessä Taivaalliseen Apuunsa! Mihin asemaan ja valoon tämä jättääkään kaikenlaisen väärän hallitsemisen ja ihmisen alas painamisen! Vaikka tietyt hetket saavat sisimpämme huokailemaan psalminkirjoittajan tavalla, ei Herra silti ole meitä unohtanut!:

”Mutta minä olen mato enkä ihminen, ihmisten pilkka ja kansan hylky. Kaikki, jotka minut näkevät, pilkkaavat minua, levittelevät suutansa, nyökyttävät ilkkuen päätään: ’Jätä asiasi Herran haltuun. Hän vapahtakoon hänet, hän pelastakoon hänet, koska on häneen mielistynyt.’” (Ps.22).

Mitä olemmekaan lukeneet meidän ja Herramme välisestä suhteesta ja siitä, kuinka tässä olotilassamme saamme kokea täsmälleen samankaltaisia asioita Hänen seuraajinansa, opetuslapsinansa? Meissä oleva Sama Henki saa meidän sisimpämme värähtelemään ja huokaamaan aivan samanlaisia hätähuutoja Hänen puoleensa, Jolle mikään meille tapahtuva ei ole salainen! Me huokaamme ja itkemme ”synnytyskivuissamme”, jotka eivät meitä miellytä, mutta joiden välttämättömyyden käsitämme jumalallisella viisaudella.

Me elämme totisesti ajassa, jossa on enemmän kuin koskaan totta saarnaajan viisas näkemys:

”Kaiken tämän minä tulin näkemään, kun käänsin sydämeni tarkkaamaan kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu aikana, jolloin ihminen vallitsee toista ihmistä hänen onnettomuudekseen.” (Saar.8).

Meille ei varmaankaan ole hyväksi tarkata tämän maailman menoa liiaksi, kunhan vain tietyissä hetkissä ja tilanteissa luomme ”profeetallisen silmäyksen” kaikkeen tapahtuvaan voidaksemme ottaa vaarin siitä ajasta, jossa elämme! Kuinka elävä kuva kaikesta onkaan aina vain lisääntyvä ihmisten hallinta, jota suorittavat omavaltaiset ”kenraalit” ja suuret herrat! Uusinta uutta on ns. tekoälyn lisääntyminen ja kehittyminen, jonka varaan monet perustavat tulevaisuudensuunnitelmansa. Jos tämä kaikki ei avaa hengellisiä silmiämme, on sokeutemme pelottavaa laatua! Parempi ”matona ja vähäisenä väkenä”, kuin rattaana ”hengellisten kenraalien rivistöissä”!

”Auta minut oikeuteeni, Jumala, ja aja minun asiani armotonta kansaa vastaan. Päästä minut kavaloista ja vääristä ihmisistä. Sillä sinä olet minun Jumalani, minun linnani. Miksi olet minut hyljännyt? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana?”

Vaikka meistä tuntuu pahalta ja hylätyksi tulleelta, on kaikki vain inhimillisiä tunteitamme, joita emme ihmisinä voi välttää! Kaikki tämä kuuluu Taivaalliseen koulutukseemme, jotta ”kenraalisuuden” sijaan matoina ja vähäisenä väkenä panisimme kaiken luottamuksemme yksinomaan Häneen, joka tarjoaa siipiensä suojaa!

”…että minä saisin tulla Jumalan alttarin eteen, Jumalan eteen, joka on minun iloni ja riemuni, ja kiittäisin kanteleilla sinua, Jumala, minun Jumalani. Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text