Social Icons

Pages

perjantai 1. joulukuuta 2017

Ihminen ihmiselle!



Millainen tämä maailma olisikaan, jos olisi edes vähänkin enemmän totta se, mitä sveitsiläinen, edesmennyt lääkäri kirjoitti aikanaan! Sain sydämelleni kaivaa nämä ajatukset esiin vanhasta esitteestämme, koska ne suorastaan polttavat sydämelläni.

“Emme etsi ihmistä, joka ratkaisisi pulmamme meidän puolestamme, vaan sellaista, joka yrittää ymmärtää meitä; emme etsi ihmistä, jonka tahtoon meidän olisi mukauduttava, vaan sellaista, joka auttaa meitä löytämään omamme; emme etsi ihmistä, joka sanelee meille mitä meidän pitää tehdä, vaan joka kuuntelee meitä ja antaa meille arvoa; emme etsi ihmistä, joka pyrkii löytämään kaikelle loogisen selityksen, vaan joka ymmärtää henkilökohtaisia, subjektiivisia motiivejamme, tunteitamme, jopa heikkouksiamme ja puutteitamme. Etsimme ihmistä, joka antaa meille itseluottamusta uskomalla meihin, joka ottaa sisäiset kamppailumme sydämelleen ilman ennakkoluuloja ja joka ei menetä uskoaan, jos valitsemme toisen tien kuin hän olisi valinnut.“ (Paul Tournier: “Ihmisen paikka“ sivu 232).

Perustimme joulukuussa 2002 yhdistyksen “IHMINEN TAVATTAVISSA ry“. Tässä ajassa ihminen voi todella huonosti ja kaipaa ennen kaikkea saada olla oma itsensä kaikkine niine ominaisuuksineen, mitkä kuuluvat hänen persoonaansa. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa sen johdosta, että ihmisenä olemisen käsite on kadonnut kaiken suorittamisen paineen alle. Ihmisenä oleminen on ehdollistettu lukemattomien vaatimuksien taakse, joiden täyttäminen on kenelle tahansa mahdotonta. Sen tähden olemme perustaneet yhdistyksen, jonka tarkoituksena on palauttaa mieliimme jotakin siitä, mitä oikeuksia meillä jokaisella on huolimatta siitä, mitä meille tahdotaan kertoa. Uskomme, että jokainen ihminen on koskematon niin ihmisten kuin Jumalankin edessä.
     On mahdollista tavata tarvittaessa lääkäri, pappi, psykologi, psykiatri, sairaanhoitaja jne. Kuitenkin kohtaamme hyvin harvoin ihmisen sillä tasolla missä olemme. Moni ei ymmärrä meitä, ei pysty asettumaan eteemme sen mukaisesti, mitä Paul Tournier lainauksessamme esittää. Siksi etsimme ihmisiä, jotka ovat tavattavissa.

Blogi: ihminentavattavissa.blogspot.fi

Kotisivu: ihminentavattavissa.net. Sivu on osittain vanhentunut koska emme ole saaneet ketään päivittämään sitä. Asia ei kuitenkaan ole muuttunut!

Kaikki samat kirjoituksemme ovat tässä blogissa, mutta eri järjestyksessä osoitteen ”narsismi” alla.

Lainauksessamme mieltäni koskettaa tänä aamuna erikoisesti ajatus:

”…vaan joka kuuntelee meitä ja antaa meille arvoa.”

Tekisi aivan mieli huutaa ääneen: ”Jumala, armahda meitä!” Emme oikein rohkene käsittääkään, millainen puutos tässä maailmassa ja ennen kaikkea seurakunnassa vallitsee tällä alueella. Millaisia me kaikki olisimmekaan, jos tämä saisi suuremmassa määrin toteutua!

”Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni. Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. Älkää harrastuksessanne olko veltot; olkaa hengessä palavat; palvelkaa Herraa.  Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät. Pitäkää pyhien tarpeet ominanne; harrastakaa vieraanvaraisuutta. Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.” (Room.12).

Mielessäni olisi ollut muitakin kohtia, mutta tämä yksi lainaus sisältää ne kaikki! Hävittäkäämme  kaikki seurakunnalliset puimajyrät!

”Puidaankos leipävilja murskaksi? Ei sitä kukaan iankaiken pui eikä aina aja sen päällitse puimajyrällään ja hevosillaan; ei sitä murskaksi puida. Tämäkin on tullut Herralta Sebaotilta; hänen neuvonsa on ihmeellinen ja ymmärryksensä ylen suuri.” (Jes.28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text