Social Icons

Pages

maanantai 25. marraskuuta 2013

KIERTOKIRJE LOKAKUU 1990 osa 3




SANAN TÄYTYY OLLA MEISSÄ!

   Haluan jälleen kerran mennä henkilökohtaiseen kokemukseeni Herran kanssa, mikä osoittaa sen, että jo nuorena uskovaisena Herra osoitti Sanansa arvovallan ja antoi minun ymmärtää sen kuuluvan minullekin henkilökohtaisena omaisuutenani. Tuohon aikaan en tiennyt suoranaisesti tätä aikaa koskevasta Sanasta, mutta Herran ääni sisimmässäni antoi minulle uskonvarmuuden siitä, että minun ei tule kuulua mihinkään kirkkokuntaan, vaan Herralla olisi minulle tehtävä, jossa tulisin olemaan kaikkien niiden ulkopuolella.
   Veljet kulkivat tuohon aikaan Raamattu kainalossansa, niin kuin minäkin. Elimme eräänlaisen herätyksen aikaa, ja kukin todisti uskostansa ja pyrki olemaan "jotakin hiukan enemmän kuin toiset". Sain kokea hetken, jonka muistan tänäkin päivänä kuin eilisen. Olin ikään kuin siirtymässä ajasta iankaikkisuuteen, ja käsitin Jumalan Sanan tärkeyden. Vaistomaisesti tuossa hetkessä käteni pimeässä tavoitteli hienoa, nahkakantista Raamattuani, mutta en voinut tuntea sitä pöydältä, vaikka kuinka yritin. Miten minun nyt kävisi, kun en löydä Raamattuani? Aivan kuin joku olisi sanonut minulle: "Markku, mitä hyödyttää sinua iankaikkisuuteen muuttamisesi hetkellä nahkakantinen Raamattusi? Mitä hyödyttää sinua se Sana, joka siinä on? SANAN TÄYTYY OLLA SINUSSA! Minä tiesin, että siinä hetkessä Sana oli minussa siinä määrin kuin se sillä hetkellä oli mahdollista, joten en tuntenut mitään hädänhetkeä.
   Olen kertonut siitä jo aikaisemminkin, että olen Herralle kiitollinen siitä, että ensimmäiseksi sain lukea Hänen Sanaansa. "Osta hyvä, nahkakantinen Raamattu, sillä sinä tulet lukemaan sitä paljon!" Näin oli ääni sisimmässäni sanonut jo vuonna 1964. Ennen kuin luin mitään hengellistä kirjallisuutta, luin Jumalan Sanaa. Tällä hetkellä saan Jumalan armosta todistaa, että millään muulla ei ole merkitystä minulle! Mitä meille julistettiin, oli Jumalan Sanaa, ja Herra antoi sen minulle ja meille! Mikä meitä vaivaa? Luemmeko yleensä Jumalan Sanaa? Kuinka voimme väittää, ettei kenenkään tulisi julistaa Sanaa, vaan ainoastaan toistaa, mitä joku veli on sanonut?
   Jumalan Sana pysyy iankaikkisesti. Yhä vielä todistaa Raamattuni, kolmas suomenkielinen (edelliset ovat liian kuluneet), niin kuin alussa luimme: "Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. HÄN ON MINUT KIRKASTAVA, SILLÄ HÄN OTTAA MINUN OMASTANI JA JULISTAA TEILLE. KAIKKI, MITÄ ISÄLLÄ ON, ON MINUN; SENTÄHDEN MINÄ SANOIN, ETTÄ HÄN OTTAA MINUN OMASTANI JA JULISTAA TEILLE."
   Edellisistä Herramme Jeesuksen sanoista käy selvästi julki, kenelle Sana kuuluu. Kuuluuko Sana jollekin profeetalle? Johanneksesta sanottiin, että hänet lähetettiin, jotta me uskoisimme hänen kauttansa. (Joh.1:7). Kuinka helppoa onkaan selittää nämä sanat väärin, ja sitoa kaikki välikappaleeseen! Mutta Sanan totuus tulee julki jakeesta 37: "Ja ne kaksi opetuslasta kuulivat hänen näin puhuvan ja seurasivat Jeesusta." "...jotka olivat kuulleet, mitä Johannes sanoi, ja seuranneet Jeesusta." (jae 40). Se, mitä Johannes saarnasi, ei ollut hänestä itsestään, vaan Pyhä Henki vaikutti hänen kauttaan. Kun Herra Jeesus itse saarnasi, ei Hän ottanut kunniaa itsellensä, vaan sanoi, että kaikki on peräisin Isältä. Mitä vastaa Poika meille yhä vielä tänä päivänä?: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee." (Joh.5:19).
   "Totisesti, totisesti minä sanon teille: JOKA KUULEE MINUN SANANI JA USKOO HÄNEEN, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä... Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä." (24-26).
   "...VAAN PUHUN TÄMÄN, ETTÄ TE PELASTUISITTE." (34).
   "NE SANAT, JOTKA MINÄ OLEN TEILLE PUHUNUT, OVAT HENKI JA OVAT ELÄMÄ!" (Joh.6:63). Kuinka voisi olla toisin?! Niiden sanojen, jotka Herra Jeesus on puhunut, täytyy olla meissä! MEISSÄ! Sinä hetkenä kun me uskossa olemme omaksuneet ne sydämeemme, eivät ne enää ole joitakin sanoja Pyhissä Kirjoituksissa, Raamatussa, jonka joku voi riistää meiltä, vaan ne ovat meidän omaisuutemme iankaikkisesti, ne ovat meille Henki ja Elämä! Me kuulumme Kirjoituksille ja Kirjoitukset kuuluvat meille! Me olemme yhtä Sanan kanssa!
   "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen... minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni... Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka sinä annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, JA HE OVAT OTTANEET SINUN SANASTASI VAARIN. Nyt he tietävät, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on sinulta." (Joh.17).

Markku Vuori
Jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text