Social Icons

Pages

torstai 28. kesäkuuta 2018

Miksi te etsitte Elävää kuolleitten joukosta? 6

”Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa, sanoen: 'Ihmisen Poika pitää annettaman syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulittaman, ja hänen pitää kolmantena päivänä nouseman ylös.'" Niin he muistivat hänen sanansa.” (Luuk.24).

Raamattu puhuu melko paljon erilaisesta rakentamisesta, joten onko sitten ihme että seurakuntalaiset ovat niin innostuneita kaikenlaisesta näkyvän luomisesta hengellisen elämän rikastuttamiseksi! Mutta kuka on kaiken arkkitehti ja suunnittelija mitä erilaisimpien projektien kohdalla?

Tarkastellessamme kirkkohistoriaa ja ennen kaikkea nykyistä tilannetta, saa jo pintapuolisimmankin tutkistelun perusteella käsityksen, että on kysymys melko vapaamielisestä ja vapaamuotoisesta toiminnasta, jota eivät näytä säätelevän oikeastaan minkäänlaiset säännökset. Miten ylipäätään on mahdollista tällaisen käsitteen muodostuminen nimenomaan hengellisellä alueella?

  Miten on kuitenkin selvääkin selvempänä koko Kirjoituksia ajatellen, jopa aivan punaisena lankana, jollei sitten tukevana punaisena köytenä, aivan selvä Jumalan Sanan ja tahdon linja, joka selviää esim. kohdasta?:

”Jos hän siis olisi maan päällä, ei hän olisikaan pappi, koska jo ovat olemassa ne, jotka lain mukaan esiinkantavat lahjoja, ja jotka palvelevat siinä, mikä on taivaallisten kuva ja varjo, niinkuin ilmoitettiin Moosekselle, kun hänen oli valmistettava maja. Sillä hänelle sanottiin: ’Katso, että teet kaikki sen kaavan mukaan, joka sinulle vuorella näytettiin.’” (Hebr.8).

”Ja katso, että teet ne sen kaavan mukaan, joka sinulle niistä vuorella näytettiin.” (2.Moos.25).

”Ja tehkööt he minulle pyhäkön asuakseni heidän keskellään. Tehkää asumus ja kaikki sen kalusto tarkoin sen kaavan mukaan, jonka minä sinulle näytän.” (2.Moos.25).

Kun nyt puhumme Jumalan Valtakunnan alueella tapahtuvasta rakentamisesta, jonka kaiken odotetaan tapahtuvan Jumalan kunniaksi, emme tee mitään vääryyttä nostaessamme edellisestä lainauksesta esiin sanan ”tarkoin”. Mistä ylipäätään on hurskaille ihmisille muodostunut käsitys täysin säätelemättömästä rakentamisesta hengellisellä alueella? Olisikohan tällä jotakin tekemistä Paavalin opetuksen väärässä valossa näkemisestä?:

”Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus. Sen Jumalan armon mukaan, joka on minulle annettu, minä olen taitavan rakentajan tavoin pannut perustuksen, ja toinen sille rakentaa, mutta katsokoon kukin, kuinka hän sille rakentaa. Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus. Mutta jos joku rakentaa tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, niin kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on. Jos jonkun tekemä rakennus kestää, on hän saava palkan; mutta jos jonkun tekemä palaa, joutuu hän vahinkoon; mutta hän itse on pelastuva, kuitenkin ikäänkuin tulen läpi. Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette. Älköön kukaan pettäkö itseään. Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas.” (1.Kor.3).

Me emme totisesti ole kuin jossakin hengellisessä lastentarhassa, jossa taaperot saavat askarrella mitä tahansa, saaden kiitoksen mistä tahansa töherryksestä tai hiekkakasan rakennelmasta! Me olemme todellisuudessa hengellisen elämän koulussa, jossa vallitsevat todella tarkat säädökset ja rakennussuunnitelmat, jotka on laadittu Korkeimmassa Arkkitehtitoimistossa, jotta me emme pettäisi itseämme omilla tuherteluillamme! Paavali tarjoaa meille mitä selvimmät piirustukset koko toimintaamme ja olemistamme ajatellen. Hän ei haluaisi kenenkään pelastuvan kuin tulen lävitse, kärsien vahinkoa, vaan rakentuvan täyteen miehuuteen Kristuksessa, voitollisessa ja palvelevassa Elämässä!

Olkaamme siis taitavia rakentajia, auttaen etsiviä löytämään tien Elävän Jumalan luokse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text